Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 05 Дек 2016, 00:40

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 2 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 18 Дек 2012, 02:19 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Юни 2012, 15:39
Мнения: 26
Анасонлийката се приготва чрез двойна дестилация на гроздова или плодова ракия със семена от Анасон. Ракията се разрежда с вода до 30 алкохолни градуса и се налива в казана. Семето на Анасона се поставя в платнени торбички от по- 300-400гр. и се пуска в казана. Дозата е 1гр. за 1*алкохол. Пример. за да получим колко Анасоно во семе да сложим на 100л. 30* ракия умножаваме 100х30= 3000гр. Анасон или 3 кг. При дестилацията водно- алкохолните пари увличат етеричното масло от семената и при втечняването то преминава в ракията. Не се нуждае от отлежаване. Достатъчни са 1-2 седмици. При опит анасоновото семе да се сложи в кашата, то няма резултат, защото ароматът не преминава в ракията. Става само при втората дестилация.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Дек 2012, 09:50 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 967
Местожителство: София
Хаде стига толкова!

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 2 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима