Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 04:46

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 23 Дек 2008, 22:56 
Offline

Регистриран на: 29 Ное 2007, 13:21
Мнения: 11
Здравейте! Интересува ме как мога да ферметирам меласа.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Фев 2009, 11:00 
Offline

Регистриран на: 07 Мар 2008, 19:28
Мнения: 76
Местожителство: разград
за меласата трябва да добавиш захар до 20% захарност и мая за хляб ,раствори захарта 4 към 1 с вода залеи меласата с раствора и добави маята :D


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Фев 2009, 08:57 
Offline
ССМ

Регистриран на: 09 Мар 2008, 21:44
Мнения: 244
Местожителство: Plovdiv
Ама сте образи! Не се бутайте там дето не ви е работата! "Видяла жабата, че подковават вола и тя вдигнала крак"! Меласата е отпаден продукт от захарната промишленост, представлява тъмнокафява маса с висок вискоситет и относителна плътност 1.3-1.4. Захар не се слага!!! Тя самата съдържа около 50 % захар. Става само за производство на спирт и то след ферментация се дестилира на инсталация за спирт от 4-6 колони. Съдържа много карамели и аромати, които не са приятни, ПОВЯРВАЙ! Ползва се в страни като Куба за производство на ром, въпреки че предпочитат да го правят от сока на тръстиката, а там вече ферментацията е на две степпени с използване на бактерии, мисля пропионово кисела ферментация. Така от техните киселини и етанола се получават естери, които придават специфичен аромат. Ромовият дестилат е натоварен с много естери, висши алкохоли и алдехиди. Обезателно старее и след това се купажира със спирт или се пие след разреждане и т.н.
Та не се захващай с меласа! Нищо няма да излезе, ако си решил да правиш ракия! :idea: :wink:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Фев 2009, 11:43 
Offline

Регистриран на: 07 Мар 2008, 19:28
Мнения: 76
Местожителство: разград
имаме казани за мажун от 15 години след като истискаме цвеклото остава отпаден продукт резенки (меласа) с малка захарност и тъмен цвят ракия от тях става но деиствително с много силен мирис на цвекло :D .само това с жабата и вола не го разбрах. :D


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Фев 2009, 15:37 
Offline
ССМ

Регистриран на: 09 Мар 2008, 21:44
Мнения: 244
Местожителство: Plovdiv
Моля, моля 8) ! Това са цвеклови пресовки, а не меласа!!! От меласата се прави спирт ама като чуе някой нещо и си мисли, че открива топлата вода и той да пробва, но нестава, не е толкова просто. Лесно ферментира ама после трудно можеш да направиш продукт от това, което ще отдестилираш.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Яну 2015, 22:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Сеп 2013, 16:16
Мнения: 69
http://m.youtube.com/watch?v=iCqR0t6ncOw
Баси 150 алкохолни градуси...Аз си мислех,че максимума е 96 :shock:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Яну 2015, 22:23 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5809
Местожителство: София
Няма 150% алкохолно съдържание обемни процента .

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима