Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 03 Дек 2016, 08:56

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 26 Яну 2013, 13:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Юни 2012, 15:39
Мнения: 26
Здравейте на всички. Извинявам се ако повтарям темата, но във форума не намерих точната рецепта за производство на ракия или алкохол от прясно мляко. Моля помагайте. Благодаря предварително на всички.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Яну 2013, 13:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2501
Местожителство: ''Survivor'' България
Кръстьо Катинов; цитат....
"Млякото е най-бързо развалящият се продукт. Номерът е да го накараш да ферментира. Аз използвам захар, но в много малки количества като съотношение към млякото и мая в определени пропорции. Ако час след като съм подготвил сместа не започне да кипи, значи се е вкиснала. Около една седмица е необходима, за да е готова за варене", обяснява Кръстьо. Признава, че от 120 л мляко прави около 40 л ракия. В нея няма метилов алкохол, защото той се получава от различните семки и костилки при варенето на ракия от грозде или плод. Твърди, че от неговата ракия глава не боли.

Според мен тайната е в захарта, много просто имали захар и нещо /мляко,говежди лайна, крака от табуретка/ за ферментация, се получава дистилат/ракия/.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Яну 2013, 13:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Юни 2012, 15:39
Мнения: 26
И как да накарам млякото да ферментира? По- схемата на фермера от Панагюрище се вари и след това се маха изварата, след това от млякото се маха кашкавала и остава цвика- тоест едно нищо.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Яну 2013, 14:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2501
Местожителство: ''Survivor'' България
Pivovara написа:
И как да накарам млякото да ферментира? По- схемата на фермера от Панагюрище се вари и след това се маха изварата, след това от млякото се маха кашкавала и остава цвика- тоест едно нищо.

Според мен тука има някаква измама.Този фермер изобщо не ферментира млякото, а го слага в последствие при варенето.
Защо мисля така; защото ако млякото ферментира ще се получи някакъв киселаш,
който най вероятно ще премине в дестилата и ще се получи манджа с кисели джанки.
В някои статии пише че фермера от Панагюрище слагал стар хляб мая и захар,
най вероятно е вместо вода да слага суроватка за първоначалната ферментация.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Яну 2013, 14:36 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5782
Местожителство: София
Арак, билк ,кумис,40% асау кумис...пощихме я тая тема...ама не ми се търси...
За мен тая ракия от мляко е :furz:
Ако прави кумис и го дестилира...то кумис по книги го дават 2,5-4%алк...тааа може от 1400л да докара 40л
Дори и да става ,то пък са такива галиматии-като дестилираш ,какво правиш дестилат ли ,извара ли,цвик ли...мазало :megagrin:

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Яну 2013, 15:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Юни 2012, 15:39
Мнения: 26
Този фермер казва, че от 120 литра мляко изкарва 40 литра 50* ракия. Незная дали е вярно. Така пише в интернет. В интернет попаднах на следната руска рецепта за самогон- ракия. Ще я цитирам за втори път, има я и на друго място във форума, но обстоятелствата по- темата налагат да я цитирам отново. Ето оригинала на Руски език. Самогон за 2 часа - 10 кг сахара, 100 г дрожжей, 3 л молока, 30–40 л воды поместить в стиральную машину. Крутить 2 часа, затем дать отстояться и перегнать. Ето го и моя превод от Руски на Български. Ракия за 2 часа. – 10 кг. Захар, 100 гр. Мая, 3л. Мляко, 30-40 л. вода да се сложат в пералнята на бързо въртене за 2 часа. След това се оставя да се утаи и да се извари. http://alcopedia.ru/samogon/recipes/ В този сайт има още рецепти за ракия- самогон. Моля, ако темата или цитати от отговора ми се застъпват с друга тема, то да не бъда наказан или моля темата да не ми се мести в кошчето. Моля сега за вашата помощ и вашият опит. Нека да поразсъждаваме теоретично как от прясно мляко се получава алкохол- в случая ракия. Аз зная, че прясното мляко е гъсто и загаря на дъното при варене. Вие съфорумци, какво мислите по- този въпрос. Нека да разгадаем от интернет и от статийте как се прави ракия от прясно мляко. Ако искате напишете в гугъл самогон- рецепт. Дали и руснаците не са измислили или случайно да са налучкали вярната технология.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Яну 2013, 16:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Ное 2010, 19:19
Мнения: 112
ето какво знам аз, тайната е в закваската,маята.получава се като за известно време малко мляко се слага в мравуняк. там какво се получава не знам, нека го обяснят химиците.след това е ясно ;)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Яну 2013, 17:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Юни 2012, 15:39
Мнения: 26
Много благодаря за съветите.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Яну 2013, 22:29 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5782
Местожителство: София
Те нещата не са някаква тайна...алкохола идва от захарите...от нищо друго по начин който нас ни интересува,а именно ферментация...Сам прецени колко има в млякото...
Това са някакви приказки от нета...щял да патентова уйски и ракия от мляко..дрън дрън...,а защо не и бейлис-като добави какао....
От 120л мляко 40л на 50 градуса ракия...що за глупост!!!!
Ами то от120л вино да правиш пак няма да изкараш толкова...освен ако виното не е 17-18%...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Апр 2013, 15:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 02 Юли 2011, 16:15
Мнения: 28
Как се прави водка от мляко
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5651171
Над секретната си "рецепта" британецът работил три години
Британски фермер произвежда водка на базата на краве мляко, която буквално се разграбва от знаменитости, съобщи ИТАР-ТАСС, като цитира британски медии.
Сред големите поклонници на напитката е Даниъл Крейг, изпълнителят на ролята на агент 007 в поредица филми за Джеймс Бонд.
47-годишният Джейсън Барбър, който притежава ферма с 250 крави в графство Дорсет, заяви, че идеята му хрумнала, след като гледал документален телевизионен филм за република Тува в Сибир, където местните хора умеят да правят водка дори от мляко от якове.
Над секретната си "рецепта" Барбър работил три години.
Тайната е, че млякото той разделя на извара и суроватка.
След това оставя суроватката да ферментира в бира с помощта на специална мая, която превръща млечната захар в алкохол.
След това млякото в бирата се дестилира и обработва посредством секретен процес.
Водката е тройно филтрирана, преди да бъде бутилирана.
Напитката си нарекъл "Черна крава" (BlackCow.co.uk).
Популярността на продукта се оказала неочаквано висока.
В ресторантите на известни британски майстори готвачи като Хестън Блументал и Хю Фърнли-Уитингстол тази водка стана неотменна част от спиртните напитки в менюто.
Дегустатори уверяват, че тя има особен каймачен вкус.
Сред почитателите на напитката, освен Крейг, е и известната британска актриса и модел Елизабет Хърли.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Апр 2015, 17:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 26 Сеп 2011, 00:22
Мнения: 41
Местожителство: Бургаско, рядко Варна
Ох, отдавна не бях ви навестявал. Наскоро се сдобих с крава и понеже ми отпада доста сериозно количество суроватка всеки ден (12-15 литра), реших да видя как мога да я оползотворя. Ровейки за информация видях, че и тук сте писали по въпроса. Та ето как стоят нещата: концентрацията на захари (основно лактоза) е от порядъка на 0.6% от общия състав на млякото. Какво оцелява от тях след процеса на заквасване на сиренето примерно не е ясно. Но дори да допуснем, че се запазва всичката лактоза, ще е необходимо да вдигнем концентрацията минимум 10 пъти, т.е. да изпарим поне 90% от водата, за да получим някаква смислена ферментация. За британския фермер не знам, но аз май моята суроватка ще я давам на кучето и кокошките, защото мразя прасета. А ракията ще си я правя от бели сливи. Наздраве! :prost:

_________________
Най-добрият начин да се избавиш от изкушението е да му се поддадеш.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима