Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 03 Дек 2016, 02:33

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 10 Май 2013, 15:19 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Апр 2013, 18:33
Мнения: 25
Колеги да попитам някой пробвал ли е да ползва маджун за вдигане на захарността.
От по стари хора знам, че по селата са си отглеждали захарна тръст, или метличина за добиване на маджун.
Не съм виждал и пробвал такова нещо, та дали някъде има още традиции да садят и съответно да го ползват после?
Гледам в интернет различни суровини дават за производството на този продукт: от захарно цвекло, захарна тръстика? За моето село Ракево, Врачанско съм слушал, че метличини са садели по бостаните и това са и ползвали после за добив на маджун.
А ето какво казва и уикипедията: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%BE

Асен


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Май 2013, 15:31 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2501
Местожителство: ''Survivor'' България
viewtopic.php?f=7&t=1042&hilit

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Май 2013, 15:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Апр 2013, 18:33
Мнения: 25
мерси, изчетох я сега темата, явно трябва да се минава първо с търсачката после да се пускат нови теми, за да не ства дублаж

поздрави на всички

Асен


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима