Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 06 Дек 2016, 05:09

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 60 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

турбо ферментация
Анкетата свършва на 25 Мар 2009, 22:14
дрожди 100%  100%  [ 5 ]
суровини 0%  0%  [ 0 ]
ферментация 0%  0%  [ 0 ]
Общо гласове : 5
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Фев 2009, 19:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Що старата ти как се казва :roll:
Примерно: " НОВАЧКА"

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Фев 2009, 21:45 
Offline

Регистриран на: 12 Окт 2007, 10:29
Мнения: 222
Местожителство: Асеновград
vaskogt имах предвид този сайт distillery-yeast.com чети внимателно! виж си и лс


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Фев 2009, 22:56 
Offline

Регистриран на: 09 Апр 2008, 20:59
Мнения: 23
Местожителство: blagoevgrd
venci написа:
vaskogt имах предвид този сайт distillery-yeast.com чети внимателно! виж си и лс
здрасти колега имаш ли ти или ниакои представа от така наречен дрожди 8кг бил най добър и работел на ниски температури давал перфектни резолтети .

_________________
rakiyata


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Фев 2009, 17:09 
Offline

Регистриран на: 12 Окт 2007, 10:29
Мнения: 222
Местожителство: Асеновград
vaskogt какви са тия гатанки ? прочети ли си лични съобщения


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Фев 2009, 22:52 
Offline

Регистриран на: 09 Апр 2008, 20:59
Мнения: 23
Местожителство: blagoevgrd
venci написа:
vaskogt какви са тия гатанки ? прочети ли си лични съобщения
да чето ги колега просто питам че сам намерил едни други и мисля да ги пробвам, твоите какво стана

_________________
rakiyata


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Фев 2009, 18:55 
Offline

Регистриран на: 09 Апр 2008, 20:59
Мнения: 23
Местожителство: blagoevgrd
значи някои беше писал една рецепта коиато ставал матерял за 4 часа ,после пис -сигорно е имал предвит че за 4 часа варисш матеряла ама резолтата ште е НИЩО.сепак има кои да пробва васхите рецепти

_________________
rakiyata


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Фев 2009, 18:36 
Offline

Регистриран на: 12 Окт 2007, 10:29
Мнения: 222
Местожителство: Асеновград
момчета да докладвам дрождите ми пристигнаха лошото е че нямам топло помещение и трябва да чакам да се стопли и започвам опитите


Последна промяна venci на 25 Юни 2009, 14:27, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Фев 2009, 19:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
venci колко килограма са общо, как им дават разхода /за кг. материал /, каква е температурата на ферментация и срока им на годност.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Фев 2009, 20:19 
Offline

Регистриран на: 12 Окт 2007, 10:29
Мнения: 222
Местожителство: Асеновград
ако ферментираш само захар и вода разхода е 360 гр за 100л разтвор като захарта в тия 100л е 32кг от които трябва да получиш 35л спирт на 45 градуса звучи невероятно но ние сме длъжни да проверим при плодови каши с захар дозировката ще зависи от количеството плодове ище е около 100гр за 100л зависи от хранителните вещества в кашата и трябва да се останови опитно срока на годност е 1г в оригиналната опаковка след като ги отвориш 2-3 месеца при определени условия работят от 20 до 38 градуса


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Фев 2009, 23:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Пак се рових в сайта на турбо дрождите, дават ги при 38гр. температура за 24 часа ферментира материала /17% алкохол/наистина похвално. Ама трябва да внимаваш да не ги убиеш при слагането казват че за 15 минути във вода умирали и трябва да се слагат директно в захарния разтвор или плодовия разтвор. Също така ми стана интересно че търпели захарност до 28 процента.
Минималното количество било 90 гр. турбо дрожди на 25 л. захарен разтвор. С по малки количества умирали дрождите.
Макар и в оригиналната опаковка трябва да ги съхраняваш при 20-25 градуса иначе срока намалява. Пък до юли август има още 5-6 месеца.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Фев 2009, 23:42 
Offline

Регистриран на: 12 Окт 2007, 10:29
Мнения: 222
Местожителство: Асеновград
така е няма проблем всичко е изчислено те са 2 опаковки по 5 кг едната ще я отворим щом се стопли другата след това много ме впечатли захарната концентрация и скороста на ферментация производителя декларира че няма да се образуват странични продукти като метилов алкохол и фузелови масла( не че знам какви са тия масла) чел съм че от тях боли глава ами да сме живи и здрави ще видим за какво става въпрос


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Фев 2009, 08:56 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Каква захарност дават за оптимална, защото ако направиш материала 28% захарност няма да преври всичката защото на 17% алкохол дрождите са чау. Сигурно ще е 20% захарноста ама пройзводитела може да е дал друго.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Фев 2009, 12:01 
Offline

Регистриран на: 12 Окт 2007, 10:29
Мнения: 222
Местожителство: Асеновград
дават 28% при тая концентрация трябва да се получи 16 % алкохол дрождите издържат 18% но проиводителя казва че при 15% алкохол ферментацията ще е най-добра чиста без странични продукти


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Фев 2009, 23:59 
Offline

Регистриран на: 09 Апр 2008, 20:59
Мнения: 23
Местожителство: blagoevgrd
здрасти или наздраве е по одачно.ДНЕС СИ КУПИХ ЕДИН ЗАХАРОМЕР ПРОФЕСИОНАЛЕН (ПРОБЛЕМ)НЕ МОГА ДА СЕ ОРИЕНТИРАМ СЕ ЕДНО САМ В ПУСТИНИАТА .ТА ТОИ Е ОРАЗМЕРЕН ОТ 10-120 ,НЕ ГО РАЗБИРАМ КАК ДА РАЗБЕРА КОЛКО Е ЗАХАРТА.ПОМОш наздраве

_________________
rakiyata


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Мар 2009, 14:13 
Offline

Регистриран на: 09 Апр 2008, 20:59
Мнения: 23
Местожителство: blagoevgrd
значи никои не знае какв е този профрсионален захаромер ниамате идеа или ви е страх да не збъркате ок успех на всички

_________________
rakiyata


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 60 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима