Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 02 Дек 2016, 22:28

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 14 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 30 Май 2013, 12:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Май 2013, 09:58
Мнения: 6
Колеги, Имам буре което не е използвани 15 години . Закиснах го, и си налях ракията в него. Тя беше 45 градуса . след 12 дни източих съдържанието . То беше разкошно на цвят, и мек вкус. За всеки случай проверих градусите и за мое учудване те бяха станали 41. Някой би ли ми обяснил защо стана така.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Май 2013, 12:36 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1103
Местожителство: Дупница
Винаги става така - ако премериш и обема който си налял ще видиш че и там имаш загуби ! Не се ли сещаш защо ?!

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Май 2013, 13:11 
Online
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 512
Местожителство: някъде в Безхаберия
Бурето дава ,но и взема! :)

_________________
Платена истина-няма!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Май 2013, 13:53 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Май 2013, 09:58
Мнения: 6
Да , знам че то си взема своето / Дървото диша / но си мислех че само водата не и алкохола. явно съм грешил.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Май 2013, 14:16 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5782
Местожителство: София
Хм...колко литра е бурето,колко време го закисва-за 12 дена ми се вижда кратко време да падне толкова градуса.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Май 2013, 14:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Май 2013, 09:58
Мнения: 6
Ами то е 50 литра. През него е минавало само ракия. по един път на година така 3 пъти и от 15 години не е използвано. закисвах го близо 20 дена. Течовете спряха, след което го попарих с вряла вода , измих го със сода за бурета. отцедих и напълних. всеки ден следях нивото и то пиеше по 40-50 грама на ден /което е нормално за мен / но градуси не съм измервал всекидневно. Градусите ги измерих при наливането и изпразването. И за моя изненада те бяха паднали на 41 . При предишните пълнения нямах тези проблеми с алкохолния градус. Ставаше мека но градусите се запазваха.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Май 2013, 16:23 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5782
Местожителство: София
Не виждам как от 45-50л концентрат ще паднат 4градуса за толкова кратко време...то и отворена да седи няма да падне толкова...Това са все едно 200градусни единици...
Някъде другаде е проблема-пробвай със друг спиртомер...на какви температури си мерил преди и сега...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Май 2013, 17:48 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1103
Местожителство: Дупница
ilu6a написа:
Не виждам как от 45-50л концентрат ще паднат 4градуса за толкова кратко време...то и отворена да седи няма да падне толкова...Това са все едно 200градусни единици...
Някъде другаде е проблема-пробвай със друг спиртомер...на какви температури си мерил преди и сега...


Илюша , със сигурност колегата не е въвел корекция на градусите според температурата ! На тази мисъл ме навежда изненадата му от загубите на градуси - тоест той явно не е очаквал че бурето ще си вземе "ангелския данък" , следователно не е и чувал за него !

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Май 2013, 19:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Май 2013, 09:58
Мнения: 6
Колеги , Благодаря за критиката . Наистина нещо ми убягва . Затова утре ще закупя професионален спиртомер с термометър и ще Ви пиша какви са резултатите. Но според мен в един буркан като сложиш термометъра и спиртомера и после по таблицата , разбираш колко точно градуса е. Още повече че , двете измервания са направени с едни и същи уреди. така че ако има грешка би следвало тя да е еднаква. Затова си мисля че, наистина има нещо в бурето.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Май 2013, 20:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2501
Местожителство: ''Survivor'' България
nmirazchiev написа:
Колеги , Благодаря за критиката . Наистина нещо ми убягва . Затова утре ще закупя професионален спиртомер с термометър и ще Ви пиша какви са резултатите. Но според мен в един буркан като сложиш термометъра и спиртомера и после по таблицата , разбираш колко точно градуса е. Още повече че , двете измервания са направени с едни и същи уреди. така че ако има грешка би следвало тя да е еднаква. Затова си мисля че, наистина има нещо в бурето.

Те уредите са еднакви ама температурата на материала е различна и дава грешка.
На бурето му няма нищо, просто 'Ангелите' си взимат своя дан.....
п.с м/у другото уискито отлежава на 63 алкохолни градуса, явно това има значение....

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Юни 2013, 15:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Май 2013, 09:58
Мнения: 6
Уважаеми колеги , извинявам се на всички . Закупих професионален спиртомер с термометър. Имах заделено количество ракия /Останало преди да зареда бурето/ Направих нови замервания и на двете ракии и установих следното : нямам загуба на алкохолен градус. Вие излезнахте прави, за което ви благодаря. Просто бурето си взема неговия дан . Въпреки всичките мой съмнения остана нещо положително , а именно, имам си професионален уред за измерване на градуси.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Юни 2013, 15:19 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5782
Местожителство: София
nmirazchiev написа:
Въпреки всичките мой съмнения остана нещо положително , а именно, имам си професионален уред за измерване на градуси.

Както и ,че отхвърли съмненията за буре "алкохолик" :megagrin:

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Юни 2013, 16:14 
Offline

Регистриран на: 24 Юли 2009, 16:28
Мнения: 266
Местожителство: Варна
Колега, от къде и за колко взе спиртомера?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Юни 2013, 16:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Май 2013, 09:58
Мнения: 6
Спиртомера го закупих от един колега. дой е дистребутор на тези неща. Наберете в гуглето / Винарко / и ще го намерите. струва 45 лева без доставка . Измерва от 0 до 100 и има вграден термометър . Много е хубав и е професионален. Успех.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 14 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: noiseless, qzmp и 11 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима