Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 12 Дек 2017, 02:26 Дата и час: 12 Дек 2017, 02:26

Часова зона: Европа/София




 [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Лоша захар
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2013, 10:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Яну 2009, 02:36
Мнения: 157
Местожителство: София
http://www.blitz.bg/news/article/216303


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Лоша захар
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2013, 10:33 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6639
Местожителство: София
Дайте я тази захар.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Лоша захар
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2013, 17:04 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Авг 2013, 15:44
Мнения: 16
Аз заложиш материала си само с "лоша" захар, закупена от големите вериги. За първи път ще варя сам от началото до края. По думите на запознати ферментацията минава нормално. Сряда е първата варка, ще докладвам какво е станало.


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Лоша захар
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2013, 17:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1545
Местожителство: Wallis and Futuna
Естествено,че захарта е причината...тази статия е пусната точно навреме.Толкова мои познати въобще не използват дрожди,след което захарта е виновна.Подкрепям Ilu6a....дайте я насам тази захар


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Лоша захар
МнениеПубликувано на: 15 Авг 2013, 10:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Авг 2013, 15:44
Мнения: 16
mxkolev написа:
Аз заложиш материала си само с "лоша" захар, закупена от големите вериги. За първи път ще варя сам от началото до края. По думите на запознати ферментацията минава нормално. Сряда е първата варка, ще докладвам какво е станало.

Мина варката с гадната захар. Ами ... не е била чак толкова гадна пусна си материала нормално.


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Лоша захар
МнениеПубликувано на: 05 Сеп 2013, 17:14 
Offline

Регистриран на: 09 Окт 2010, 20:30
Мнения: 22
Ето нещо интересно от този линк за захарта

http://www.bgfermer.bg/Article.asp?ArticleId=2282498


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Лоша захар
МнениеПубликувано на: 05 Сеп 2013, 17:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2452
Местожителство: Пловдив
Моята ферментация върви успешно с "вносна евтина" захар :megagrin:. 1,59 лв. Вече имам чувството, че умишлено тормозят хората :evil:
п.п. То и на упътването на дрождите си пише как да ги рехидратираш. Това си е и прост тест за захарта. Забъркваш им манджичка от захарта, с подходяща концентрация и температура и наблюдаваш. Обикновено за минути се "съживяват". :megagrin:
Много интересно с каква цел във вносната захар слагат стабилизатори и консерванти. И още по-интересно как по този начин цената пада :lachtot:
Съвсем друг въпрос е, когато продават за захар нещо, което не е захар.
Абе, кучето си лае, керванът си върви...


Последна промяна бай Танас на 05 Сеп 2013, 17:36, променена общо 1 път

Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Лоша захар
МнениеПубликувано на: 05 Сеп 2013, 17:35 
Offline

Регистриран на: 09 Окт 2010, 20:30
Мнения: 22
Може би консервантите оказват влияние на КПД-то, има по-голям процент на загуба - трябва при еднакви условия да съхраняваш ферментация със съмнителна и добра марка, та да се избистри истината.


Върнете се в началото
  
 
 [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима