Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 07 Дек 2016, 14:28

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Лоша захар
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2013, 10:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Яну 2009, 02:36
Мнения: 151
Местожителство: София
http://www.blitz.bg/news/article/216303


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Лоша захар
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2013, 10:33 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5799
Местожителство: София
Дайте я тази захар.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Лоша захар
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2013, 17:04 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Авг 2013, 15:44
Мнения: 16
Аз заложиш материала си само с "лоша" захар, закупена от големите вериги. За първи път ще варя сам от началото до края. По думите на запознати ферментацията минава нормално. Сряда е първата варка, ще докладвам какво е станало.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Лоша захар
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2013, 17:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
Естествено,че захарта е причината...тази статия е пусната точно навреме.Толкова мои познати въобще не използват дрожди,след което захарта е виновна.Подкрепям Ilu6a....дайте я насам тази захар


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Лоша захар
МнениеПубликувано на: 15 Авг 2013, 10:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Авг 2013, 15:44
Мнения: 16
mxkolev написа:
Аз заложиш материала си само с "лоша" захар, закупена от големите вериги. За първи път ще варя сам от началото до края. По думите на запознати ферментацията минава нормално. Сряда е първата варка, ще докладвам какво е станало.

Мина варката с гадната захар. Ами ... не е била чак толкова гадна пусна си материала нормално.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Лоша захар
МнениеПубликувано на: 05 Сеп 2013, 17:14 
Offline

Регистриран на: 09 Окт 2010, 20:30
Мнения: 21
Ето нещо интересно от този линк за захарта

http://www.bgfermer.bg/Article.asp?ArticleId=2282498


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Лоша захар
МнениеПубликувано на: 05 Сеп 2013, 17:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2170
Местожителство: Пловдив
Моята ферментация върви успешно с "вносна евтина" захар :megagrin:. 1,59 лв. Вече имам чувството, че умишлено тормозят хората :evil:
п.п. То и на упътването на дрождите си пише как да ги рехидратираш. Това си е и прост тест за захарта. Забъркваш им манджичка от захарта, с подходяща концентрация и температура и наблюдаваш. Обикновено за минути се "съживяват". :megagrin:
Много интересно с каква цел във вносната захар слагат стабилизатори и консерванти. И още по-интересно как по този начин цената пада :lachtot:
Съвсем друг въпрос е, когато продават за захар нещо, което не е захар.
Абе, кучето си лае, керванът си върви...


Последна промяна бай Танас на 05 Сеп 2013, 17:36, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Лоша захар
МнениеПубликувано на: 05 Сеп 2013, 17:35 
Offline

Регистриран на: 09 Окт 2010, 20:30
Мнения: 21
Може би консервантите оказват влияние на КПД-то, има по-голям процент на загуба - трябва при еднакви условия да съхраняваш ферментация със съмнителна и добра марка, та да се избистри истината.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима