Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 07 Дек 2016, 16:52

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 10 Юли 2013, 15:34 
Offline

Регистриран на: 02 Сеп 2010, 10:58
Мнения: 133
Моля който е чел да напише колко е стандартната захарност на плодовете от които най-много се правят ракии:
- дюли;
- круши;
- кайсии;
- сливи;
- грозде...
Искам да знам на кое колко да му слагам добавена захар. Мерси.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Юли 2013, 16:19 
Offline
Аватар

Регистриран на: 02 Окт 2012, 20:52
Мнения: 116
Цитат:
Съдържание на захари в плодовете използвани за производство на ракиа
Плодове Съдържание на захари, %
Сливи 7,4 - 12,4
Кайсии 6,6-10,7
Праскови 9,1 - 11,6
Череши 9,6-15,4
Ябълки 7,2-14,8
Круши 8,2- 11,4
Скоруши 5,4 - 8,4
Малини 3,9 - 8,0
Къпини 2,8-4,1
Френско грозде 7,3-13,6
Боровинки 6,9-7,5
Ягоди 6,3 - 8,0
Хвойна 13,1-14,2

Това е цитата от форума, може би ще е добре който е мерил да напише.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Юли 2013, 17:25 
Offline

Регистриран на: 02 Сеп 2010, 10:58
Мнения: 133
благодаря за отговора


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2013, 20:52 
Offline

Регистриран на: 02 Сеп 2010, 10:58
Мнения: 133
Кога се купуват крушите за ракия, края на август ми казаха!?


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: shubarkov и 7 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима