Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 04 Дек 2016, 20:49

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 18 Авг 2013, 11:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Сеп 2009, 19:08
Мнения: 11
Събрах сини сливи за ракия и напълних един бидон. За щастие има още сини сливи, но не бяха узрели достатъчно. След седмица ще обера и останалите сливи и ще ги слагам в друг бидон. После искам да варя ракията като събера двата материала в голям казан. Кажете как да съхраня първия материал, за да изчака феремнтацията на втория.
Предварително благодаря за отговорите!

П.П. Търсих в търсачката, но не намерих нищо.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Авг 2013, 12:02 
Offline

Регистриран на: 07 Сеп 2012, 12:10
Мнения: 33
Местожителство: Добрич
Здравей,
аз имах сходна задача, понеже ми беше останал материал и го "запечатах" със патоки(воднянка, парцуца) и днес следобед ще го изварявам след като изчака около 2 седмици да ми ферментира другото количество. Колко точно алкохол се добавя нямам никаква идея, при мен на около 80-90 литра сложихме около 17 литра патоки. Важно ми казаха, че било след като затвориш съда с готовият материал добре, да не го отваряш без нужда, понеже той си правел нещо като пояс от въглероден диоксид и така кислород не стигал до материала, но при често отваряне можело да стигне кислород до него и нещо се прецаквал. Моят си изкара така 2 седмици и си е идеален за изваряване в момента.
Това е което аз знам сигурен съм, че има хора с много повече знания и опит от мен които ще ти помогнат също.

Добавям мнение на човек който има много знания
victoryvt написа:
Ако не може да се вари веднага - затваряне плътно на бидона и никакво бърникане. Може и да се влее стара ракия или патоки отгоре да запечатат и да вдигнат алкохола над пределите за вкисване.

_________________
RAKIA- CONECTING PEOPLE!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Сеп 2013, 15:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Ное 2010, 14:03
Мнения: 116
Местожителство: Sennik,Sevlievo
Миналата година след като изцедих сока закиснах повторно гроздето с вода и захар.Обаче сви студ и ферментацията спря на около 10% захарност от 20%, абе на половината процес стана кучи студ и спря :wallbash:
Имах около 30л. патоки, всичкото в бъчвата с материала който беше около 180л. отгоре го фулирах със стреч фолио, една стара черга в/у стреча и така изкара до юли тази година.
Отворих го, захарността си беше пак толкова, и така го оставих около месец, виненки, оси, стършели, всякакви гадини го обикаляха и се давеха в него.Направо го бях отписал, язък за захарта :wallbash: Обаче след около месец и половина отивам да го меря, финално, преди да го изхвърля и захарността паднала на 2-3% :D
Казанчето, дръвцата и си му извадих спирта доволно, два казана по 80л. извадих 22-25л. ракия. Има някаква жилка която не ми харесва на вкус, и накрая като че ли леко горчи но ще я преваря със сегашния материал и пак ще стане работата.
Наливай му патокито и ако имаш някакви стари ракий за преварка, запечатвай отгоре и това е :D

_________________
Think positiv


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 11 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима