Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 10 Дек 2016, 19:19

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: сливи без захар
МнениеПубликувано на: 26 Авг 2013, 22:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 26 Авг 2013, 22:20
Мнения: 4
здравеите, нов съм и се радвам че съм с вас. купих 800 кг сливи от борсата в софия. извадих костилките ръчно и ги сложих в седем бидона.
на всеки бидон сипах по 7 домашни компота от дюли и праскови, отделно сложих и по едно бурканче от диви ягоди... не съм сипвал вода, не знам как се мери захарност и не мисля да я меря, защото няма да слагам захар изобщо. тругна да кипи с мехурчета на другя ден. мисля да чакам 9 дни и да отида на обществен казан...
много ли са ми грешките???


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Авг 2013, 22:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Сеп 2009, 20:19
Мнения: 485
Местожителство: Казанлък
Цитат:
купих 800 кг сливи от борсата в софия. извадих костилките ръчно
:shock: :shock: :shock:

_________________
Есть 100 способов сделать самогон!! Даже из табуретки!!

Остап Бендер


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2013, 00:24 
Offline

Регистриран на: 26 Авг 2013, 23:34
Мнения: 2
колега пиши ми на лично големи грешки си направил


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2013, 00:28 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5803
Местожителство: София
А защо не тук да ги разискваме щом са толкова големи?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2013, 01:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
.......

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Последна промяна MONI BARONA на 27 Авг 2013, 10:12, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2013, 09:32 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5803
Местожителство: София
Чудесно е ,че си ги почистил.
За грешките-ами ти си спазил една "технология"(народна)ползвана от доста хора.
Не можеш да направиш нищо на този етап(освен може би едно леко подкиселяване-но без да се измери РН не може да се каже колко точно)...изчакваш докато преври и дестилираш.Примерно пакетчета две лимонтозу на бидон биха подпомогнали дивите дрожди,тъй като сините сливи са с РН не достатъчно за доброто им развитие.
За по нататък се порови из форума-ще попаднеш на материали за дрожди ,активатори,подкиселители и т.н. все неща, които ако съпътстват процеса ферментация,а по късно и процеса дестилация и са много от полза.

П.с ...защо пишеш в две теми с едно заглавие?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: kocyo, Мъхнат, НИКИ 57 и 12 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима