Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 06 Дек 2016, 07:49

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2013, 09:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Юли 2011, 10:07
Мнения: 20
Местожителство: София
Заредил съм около 50 кила сини сливи, смачкани, рендосани, сложил съм 5 кила захар и 15 кила вода. Не съм мерил захарност. Гъстичко е, ама мисля че и сливите ще пуснат сок след някой и друг ден. Мисля като стане да отделя течното и да варя ракията, а гъстото да заредя наново с още захар и вода. Дали трябва да му добавя дрожди, че не мога да го следя дали ще тръгне щото е на село и си ходя 1 път седмично.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2013, 09:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2507
Местожителство: ''Survivor'' България
4ukundur написа:
Заредил съм около 50 кила сини сливи, смачкани, рендосани, сложил съм 5 кила захар и 15 кила вода. Не съм мерил захарност. Гъстичко е, ама мисля че и сливите ще пуснат сок след някой и друг ден. Мисля като стане да отделя течното и да варя ракията, а гъстото да заредя наново с още захар и вода. Дали трябва да му добавя дрожди, че не мога да го следя дали ще тръгне щото е на село и си ходя 1 път седмично.

Няма логика да зареждаш втори път и да правиш по-спиртна втората ракия :wallbash:
По добре раздели материала по равно в два бидона и сложи същото количество
захар 5на15 вода на всеки бидон.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2013, 12:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Юни 2009, 13:11
Мнения: 788
Местожителство: Горна Оряховица
Според мен пък има логика .Повторната ферментация ще осигури дълбочинно използване на ароматите на материала.
ССМ Аламбрик препоръчваше това за винасата на мускат отонел .Освен това патока може да се обработи с второто изваряване при което добива ще е по голям.
Подобна хватка направих с кайсии и съм доволен
Не очаквах но аромата си бе добър и градуса силен.
Дрожди ще трябват и то за трудна ферментация и разбира се активатор за дрождите.
:prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2013, 14:07 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2170
Местожителство: Пловдив
Това силно ме заинтересува. Дали не мога да го приложа за материала от тамянка


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2013, 21:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Сеп 2012, 08:52
Мнения: 10
Миналата година приложих почти същата схема за мускат отонел. Без дрожди и активатор (което не го препоръчвам) излезе страхотна и ароматна ракия .


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Сеп 2013, 20:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2170
Местожителство: Пловдив
Thor, а използва ли винасата от първото изваряване или заля джибрите с чист захарен сироп?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Сеп 2013, 07:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Сеп 2012, 08:52
Мнения: 10
Залях само със сироп .


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима