Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 06 Дек 2016, 18:11

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2013, 11:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Сеп 2013, 10:41
Мнения: 13
Здравейте та проблема ми е следния имам 120 литра гроздова мъст от миналата година беше запечатана в бидон и тази година реших да направя второ вино за ракия сложих 10 кг. захар и ги разтворих в 35 литра хладка вода също добавих и дрожди и така 20 дни без никакви признаци за ферментация.Зхарноста не я премерих при слагането на захарта но на 15 ден я премерих и ми показа 12 захарност все още не протичаше ферментация прочетъх че трябва да се бърка всеки ден аз не я бях бъркал. Реших да взема дпожди за спряла ферментация и ги го направих на 20 ден. След интензивно бъркане всеки ден на 23 ден почна буйна ферментация.На 30 ден реших да я замеря и ми показа пак 12 захарност а бяха минали вече 9 дни от силната ферментация тя всъщност все още продължава а вече е 34 ден.Реших да го пробвам на вкус и се оказа кисело като оцет.И сега незнам какво да правя.Моля даите съвети.


Последна промяна kikoz на 19 Сеп 2013, 17:29, променена общо 3 пъти

Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2013, 12:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Сеп 2013, 10:41
Мнения: 13
Моля дайте съвет какво да правя


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2013, 15:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
Нищо не се разбира от тоя картеч от думи.
Пробвай бавно и последователно с точни факти да обясниш ситуацията.
Колкото до това какво се слага при кисел материал - сода бикарбонат ако е за ракия.
Ако е за вино - откислители има различни, ама това май ще е за ракия.

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2013, 17:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Сеп 2013, 10:41
Мнения: 13
Ще стане ли нещо или да го хвърлям


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2013, 17:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Сеп 2012, 16:41
Мнения: 328
Виж сега , не става ясно как имаш мъст от миналата година, тя нали става на вино?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2013, 17:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Сеп 2013, 10:41
Мнения: 13
От миналата година виното се изпи и джибрите дето бяха останали в бъчвата ги извадихме и сложихме в един бидон и ги запечатихме и тази година го преправих и това стана дето сам описал.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2013, 19:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2507
Местожителство: ''Survivor'' България
Захаромера лъже защото има алкохол в джибрето и кой знае какви миналогодишни лай....на.
Изчакай го да спре да ври и на казана с повечко сода бикарбонат...... :wallbash:
Пс. ако тръгне слаба ракия от казана събирай всичко и преварка....

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: demirchoo, mavar и 10 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима