Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 06 Дек 2016, 07:55

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 145 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Апр 2008, 00:16 
Offline

Регистриран на: 07 Мар 2008, 19:28
Мнения: 77
Местожителство: разград
матеряла е много пенлив границата между да тече ракия и да прекара матерял през лолата е много малка . единия от казаните ми е на ток и със него е много трудно дори почти невъзможно а камоли на твърдо гориво


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Апр 2008, 14:57 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 967
Местожителство: София
Никога не съм имал проблем с изваряването на "зърнени джибри", без значение дали са зърно със захар или съм ползвал малц...


п.п.
От къде намери амилаза, ако не е тайна?

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Апр 2008, 18:51 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1843
Местожителство: София
Май въпросът с дефицита на това и онова възниква непрекъснато. Може би е добре да взема да купя на едро амилаза, малц, различни сортове дрожди и т.н. и да ги расфасовам подходящо в по-дребна тара...

Ако има мерклии за дефицитни неща, нека се обадят, за да се организираме.

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Апр 2008, 21:27 
Offline

Регистриран на: 07 Мар 2008, 19:28
Мнения: 77
Местожителство: разград
в разград има завод за преработка на царевица от там са ми носили в малки количества необходимите ензими.

Изпратено след 19 минути 25 секунди:
матеряла е много пенлив границата между да тече ракия и да прекара матерял през лолата е много малка . единия от казаните ми е на ток и със него е много трудно дори почти невъзможно а камоли на твърдо гориво SiteAdmin имаш ли идея как да постъпя.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Апр 2008, 21:40 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 967
Местожителство: София
gila77,
нямам си на идея от какво може да е пенлив :oops: Варил съм и бира с леко изтекъл срок на годност, а тя е газирана :D и се пени, и пак... По чуждите форуми като чета хората масово вместо да се занимават с малц (пак се занимават, но заради аромата) ползват амилаза и никой не се е оплакал...

към админа :D ако има от къде да вземеш амилаза, съм готов да се запиша. Само да уточним един момент, на нас (за алкохол) ни трябва алфа амилаза, а за бира алфа и бета амилаза. :D
Дай малко информация от къде мислиш да ги вземеш

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Апр 2008, 21:45 
Offline

Регистриран на: 07 Мар 2008, 19:28
Мнения: 77
Местожителство: разград
само течност ли изваряваш или всичко


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Апр 2008, 22:17 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1843
Местожителство: София
gila77 написа:
матеряла е много пенлив границата между да тече ракия и да прекара матерял през лолата е много малка


Има нелетливи противопенителни силиконови масла, които се капват в пращината. Това е още нещо което може да се набави.

Изпратено след 5 минути 15 секунди:
За амилаза: http://www.analytica-bg.com/

Благодаря на gila77!

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Апр 2008, 12:28 
Offline

Регистриран на: 07 Мар 2008, 19:28
Мнения: 77
Местожителство: разград
Има нелетливи противопенителни силиконови масла, които се капват в пращината.тук намерих нещо дали ще свъши работа http://www.chimatech.bg/index.htm


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Апр 2008, 12:38 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 967
Местожителство: София
gila77 написа:
само течност ли изваряваш или всичко


Само течно

@SiteAdmin,
ще им звънна на тези да видим дали ще дадат едно кило. Нямам против после да го разделя с някой желаещ. Също нямам против админа ако вземе аз да взема от него

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Последна промяна Аз на 06 Апр 2008, 12:44, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Апр 2008, 12:43 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1843
Местожителство: София
Не видях да има противопенители. Тези, които имах предвид, се произвеждат специално за хранително-вкусовата индустрия и се доставят от доставчици на оборудване и материали за дестилерии. Струват около 100? за 10 л. Слагат се към 20 капки на казан.

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Апр 2008, 12:52 
Offline

Регистриран на: 07 Мар 2008, 19:28
Мнения: 77
Местожителство: разград
в раздел други силиконови продукти там погледни

Изпратено след 1 минута 30 секунди:
още ензими http://elton-bg.com/products.php


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Апр 2008, 12:55 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1843
Местожителство: София
Намерих ги. Може и да са подобни. Нямам представа как се държат химически при варене...

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Апр 2008, 13:03 
Offline

Регистриран на: 07 Мар 2008, 19:28
Мнения: 77
Местожителство: разград
Аз написа:
gila77 написа:
само течност ли изваряваш или всичко

ще им звънна на тези да видим дали ще дадат едно кило. Нямам против после да го разделя с някой желаещ. Също нямам против админа ако вземе аз да взема от него
до колкото знам процеса е на два етапа и изисква по спецялно обурудване


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Апр 2008, 13:17 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 967
Местожителство: София
Не знаех, и никъде не съм чувал за това...
Сподели какво знаеш по въпроса.
Това, което съм чел е, че вместо да ползват малц слагата амилаза, или за да "подсилят" действието на малца - т.е. амилазата от малца. И в двата случая действат така, както и с малца.
От тук на татък има "две теории". Апоред първата сместа трябва да се загрее до 62-65 deg. C за няколко часа, като се следи процеса на преобразуване на нишестето в захар. Така действам и аз. Според "другата" всичко това не е необходимо при производството на спирт, а само на бира. За спирт било достатъчно да се сложи всичкото зърно, малца, евентуално алфа амилаза и мая и да се остави да втасва.
90% от американците с които съм контактувал действат по първия начин. Никой не е сподеял за нещо специално при ползването на амилазата. То може да си е, как да кажа, стандартно, просто да не го забелязваме и да не му обръщаме внимание...

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Апр 2008, 13:23 
Offline

Регистриран на: 07 Мар 2008, 19:28
Мнения: 77
Местожителство: разград
и ти трябват 2 ензима не един .утре мога да ти кажа имената им с какви съм пробвал но процеса е сложен мери се ph и brx на строго определена температура .за това бях питал за MashTun и подробности за него трябва ин директно подгряване на водна баня


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 145 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима