Здравейте,колеги(ако мога да се нарека така,въпреки,че съм мноооого назад със матерйала-и в прекйят и в преноснйят смисъл)

Радвам се,че Ви има!Много нещо сте изписали,по доста теми,много нещо и аз изчетох(1/10 от това,което сте изписали да науча-пак ще ми е много)!Това лято,взех да се навъртам край баща ми(като никои път),като приготвя матерйял от круши(зреят рано),и сливи.К'во ми стана,не знам,взех че се запалих

.Хареса ми тая работа,но като не мога да трая до лятото......Направих си казан от стари перални,на ток,около 100л.От тук прочетох за рецепта от зърно,и тъй като имам свободно помещенйе(макар и малко),че и топличко(25гр.) на всичкото отгоре,реших-ще варя ракйя

Сложих,ечемик 20кг(не съм го киснал,само го промих),захар25кг(разтворих я в гореща вода),мая 450гр,лимонтозу 25пакетчета,и вода(затоплена-27-28гр,по-бързо да тръгне ферментацйята) около90л.(бидона ми е 150л).Мерих захарност-22-23,имам воден клапан,дезинфекциран бидон,бъркне по 3пъти на ден-въобще като по книга!Почти веднага почна да бълбука,след 15-20мин.доста яко.На 7-йя ден,захаромера показваше-0, имаше съвсем леко сладка жилка.Тъй като нямаше да имам скоро свободно време,реших да варя.Баща ми(табйетлия човек-но скептично настроен към моето начинанйе)много хареса бистротата,каза че толкова бистра ракйя не помни да е вадил.Също и аромата-нищо загатващо за ечемик,напротив с много лек,загатващ аромат на нещо от рода на анасон ли,що ли?А не съм слагал,абсолютно нищо друго!Излезе около 14,5-15л,ракйя,48градуса,общо(без втора преварка).И възникна въпроса,не е ли малко добивът?Кое ли съм объркал?