Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 18 Окт 2017, 12:31 Дата и час: 18 Окт 2017, 12:31

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 22 Сеп 2013, 19:47 
Offline

Регистриран на: 17 Сеп 2013, 20:13
Мнения: 1
Здравейте.Искам да запитам как се прекратява започнала оцетнокисела ферментация в джибрите.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2013, 12:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1651
Местожителство: В.Търново
Сулфитиране с КМБС или серниста киселина и после откисляване ако е за вино - има си енологични откислители, ако е за ракия, може и със сода бикарбонат.

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2013, 13:18 
Online
Аватар

Регистриран на: 14 Сеп 2012, 16:41
Мнения: 345
Ако понамирисва леко на ацетон, значи ли че е почнала оцетнокиселата ферментация?


Върнете се в началото
  
 
 [ 3 мнения ] 

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: caribi, psholti и 13 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима