Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 08 Дек 2016, 08:11

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 22 Сеп 2013, 19:47 
Offline

Регистриран на: 17 Сеп 2013, 20:13
Мнения: 1
Здравейте.Искам да запитам как се прекратява започнала оцетнокисела ферментация в джибрите.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2013, 12:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
Сулфитиране с КМБС или серниста киселина и после откисляване ако е за вино - има си енологични откислители, ако е за ракия, може и със сода бикарбонат.

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2013, 13:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Сеп 2012, 16:41
Мнения: 328
Ако понамирисва леко на ацетон, значи ли че е почнала оцетнокиселата ферментация?


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: paff76 и 5 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима