Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 10:00

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: ПАМИД ЗА РАКИЯ
МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2013, 20:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 28 Сеп 2013, 20:04
Мнения: 9
Пичове здравейте.
Имам няколко въпроса, ако можете да помогнете.
500 килограма памид САМО ЗА РАКИЯ, минат през автоматична преса без дръжките са във пет бидона на педя до горе.
Захарността е 24 процента. Има ли проблем за големия процент захарност?
Дайте съвет за ферментацията и всичко до потичането на ракията, включително и изваряването и.
Ще съм Ви задължен! :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ПАМИД ЗА РАКИЯ
МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2013, 20:52 
Offline

Регистриран на: 28 Сеп 2013, 12:49
Мнения: 91
Може да добавиш още 30кг. захар, разбити в 120л. топла вода- така теоретично ще изкараш още 30л. ракия, теоретично. :) Все пак си заслужава- вземи си от насипната захар от чували, а не от големите вериги, защото вносната неще да ферментира.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ПАМИД ЗА РАКИЯ
МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2013, 21:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 28 Сеп 2013, 20:04
Мнения: 9
Не стремя количество. А от 500 килограма колко ще стане за пиене :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ПАМИД ЗА РАКИЯ
МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2013, 21:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
tribalistas написа:
Пичове здравейте.
Имам няколко въпроса, ако можете да помогнете.
500 килограма памид САМО ЗА РАКИЯ, минат през автоматична преса без дръжките са във пет бидона на педя до горе.
Захарността е 24 процента. Има ли проблем за големия процент захарност?
Дайте съвет за ферментацията и всичко до потичането на ракията, включително и изваряването и.
Ще съм Ви задължен! :)

А бе колко ще излезе божа работа..предполагам че около 60 70 литра ракия на 50 градуса след разреждане.
Предлагам да прецедиш материала преди варене и да заложиш джибрите на ново вече в 3-4 бидона за втора ферментация със захар 1 към 4 вода захар. Успех... :2thumbs:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ПАМИД ЗА РАКИЯ
МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2013, 21:32 
Offline
Аватар

Регистриран на: 28 Сеп 2013, 20:04
Мнения: 9
Този метод има ли рискове от цепене на глава :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ПАМИД ЗА РАКИЯ
МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2013, 21:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2013, 09:29
Мнения: 147
Не знам за какво са тези съвети. Ако става дума за вино,да добавяш захар е кощунство, а да ръгаш шикер в материал за дестилат -може!Някой ако може да обясни ...


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ПАМИД ЗА РАКИЯ
МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2013, 21:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
kostakurta написа:
Не знам за какво са тези съвети. Ако става дума за вино,да добавяш захар е кощунство, а да ръгаш шикер в материал за дестилат -може!Някой ако може да обясни ...

ОФФФ заглавието на темата е ''ПАМИД ЗА РАКИЯ''..
tribalistas написа:
Този метод има ли рискове от цепене на глава :)

Не ако всичко е както трябва, а именно правилно отделяне на фракциите при изваряване на ракията.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ПАМИД ЗА РАКИЯ
МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2013, 21:59 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2013, 09:29
Мнения: 147
Еми тогава и аз да питам- ако имам 5 кила грозде, може ли да сложа 50 кила захар. Според някой може!Разбрах , че може стига да имаш "вълшебна" колона.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ПАМИД ЗА РАКИЯ
МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2013, 22:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 28 Сеп 2013, 20:04
Мнения: 9
MONI BARONA написа:
kostakurta написа:
Не знам за какво са тези съвети. Ако става дума за вино,да добавяш захар е кощунство, а да ръгаш шикер в материал за дестилат -може!Някой ако може да обясни ...

ОФФФ заглавието на темата е ''ПАМИД ЗА РАКИЯ''..
tribalistas написа:
Този метод има ли рискове от цепене на глава :)

Не ако всичко е както трябва, а именно правилно отделяне на фракциите при изваряване на ракията.


Смисъл, какво означава отделянето на фракции :lab:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ПАМИД ЗА РАКИЯ
МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2013, 22:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
Ами правилна дестилация;
Отделяне на първак, около 1% от общия обем на казана.
средна фракзия, която е за консумация :D
И отделяне на патоки след 40 алкохолни градуса.
нищо сложно няма :?
kostakurta написа:
Еми тогава и аз да питам- ако имам 5 кила грозде, може ли да сложа 50 кила захар. Според някой може!Разбрах , че може стига да имаш "вълшебна" колона.

Ей не забравяй че аз съм правил ракия от банани :!: :!:
има ли Фидел Кастро и табадътки да сложиш ще излезе ракия... :lachtot: :prost:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Последна промяна MONI BARONA на 28 Сеп 2013, 22:22, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ПАМИД ЗА РАКИЯ
МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2013, 22:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 28 Сеп 2013, 20:04
Мнения: 9
MONI BARONA написа:
Ами правилна дестилация;
Отделяне на първак, около 1% от общия обем на казана.
средна фракзия, която е за консумация :D
И отделяне на патоки след 40 алкохолни градуса.
нищо сложно няма :?


Благодаря! За силата на огъня нещо да кажете? При мен похлупака и тръбите до охладителя са глинени, след това в охладителя са медни. Тази система не е известна, но е взаймствана от някъкви идей, който не ги знам!?


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ПАМИД ЗА РАКИЯ
МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2013, 22:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
tribalistas написа:
Благодаря! За силата на огъня нещо да кажете? При мен похлупака и тръбите до охладителя са глинени, след това в охладителя са медни. Тази система не е известна, но е взаймствана от някъкви идей, който не ги знам!?

Можели някаква снимчица че така не мога да се ориентирам.
това ще е нещо уникално, ''глинен похлупак''.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ПАМИД ЗА РАКИЯ
МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2013, 22:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: 28 Сеп 2013, 20:04
Мнения: 9
MONI BARONA написа:
tribalistas написа:
Благодаря! За силата на огъня нещо да кажете? При мен похлупака и тръбите до охладителя са глинени, след това в охладителя са медни. Тази система не е известна, но е взаймствана от някъкви идей, който не ги знам!?

Можели някаква снимчица че така не мога да се ориентирам.
това ще е нещо уникално, ''глинен похлупак''.



Трябва да конвертирам снимки, но сега не е подходящ момент.
Ще постна тези дни. Технологията е взаимствана от казани над 100 години.
Ако може да кажете нещо за изваряването?


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ПАМИД ЗА РАКИЯ
МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2013, 23:05 
Offline

Регистриран на: 28 Сеп 2013, 12:49
Мнения: 91
MONI BARONA написа:
Ами правилна дестилация;
Отделяне на първак, около 1% от общия обем на казана.

По-просто го знам- първите 2 литра- в огъня че са отровни, варя до 30гр. а после пак всичкото- втори път до 40г. и го спирам- обикновено излиза 55-60градусова ракия.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ПАМИД ЗА РАКИЯ
МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2013, 23:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 28 Сеп 2013, 20:04
Мнения: 9
vyrhara написа:
MONI BARONA написа:
Ами правилна дестилация;
Отделяне на първак, около 1% от общия обем на казана.

По-просто го знам- първите 2 литра- в огъня че са отровни, варя до 30гр. а после пак всичкото- втори път до 40г. и го спирам- обикновено излиза 55-60градусова ракия.


По конкретно може ли?


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Andrian10, vesko11 и 3 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима