Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 12:45

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: ПАМИД ЗА РАКИЯ
МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2013, 23:19 
Offline

Регистриран на: 28 Сеп 2013, 12:49
Мнения: 91
Като извариш първия казан се пробва- ако има кисела жилка на втория казан се слага една сода бикарбонат и се вари- пак изхвърляш- този път 1л. от първата ракия и мериш на чучура в чашка със спиртомера- стане ли 40гр.- гасиш огъня и край на упражнението.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ПАМИД ЗА РАКИЯ
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2013, 20:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Окт 2010, 17:20
Мнения: 149
Цитат:
Може да добавиш още 30кг. захар, разбити в 120л. топла вода- така теоретично ще изкараш още 30л. ракия, теоретично. :) Все пак си заслужава- вземи си от насипната захар от чували, а не от големите вериги, защото вносната неще да ферментира.

Стига писа глупости. Не ще да ферментира, а какво прави...всичката е вносна, няма българска.



vyrhara написа:
MONI BARONA написа:
Ами правилна дестилация;
Отделяне на първак, около 1% от общия обем на казана.

По-просто го знам- първите 2 литра- в огъня че са отровни, варя до 30гр. а после пак всичкото- втори път до 40г. и го спирам- обикновено излиза 55-60градусова ракия.


На моя казан 55 л като изхвърля 2 л за чих въобще съм палил огъня. Не съм чул някой да се е отровил от първака.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ПАМИД ЗА РАКИЯ
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2013, 20:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
На 55л. 1% са 550милилитра, а не са 2 литра.
И не е задължително цялото количество да изхвърляш а само да го отделиш от средната фракция която ще е за пиене. :buch: примерно в твоя случай 55 литров казан;
първите 200г /явен ацетон силно токсичен/ ги отделяш за технически нужди/аз си паля камината с тях/ другите 350 грама можеш да ги добавиш кум патока за следващата преварка....

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ПАМИД ЗА РАКИЯ
МнениеПубликувано на: 30 Сеп 2013, 05:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 28 Сеп 2013, 20:04
Мнения: 9
Трябва ли да бъркам джибрето всеки ден до 0% ?


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ПАМИД ЗА РАКИЯ
МнениеПубликувано на: 01 Окт 2013, 09:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: 28 Сеп 2013, 17:55
Мнения: 32
MONI BARONA написа:
със захар 1 към 4 вода захар. Успех... :2thumbs:


Аз сложих моите джибри със захар вода 1 към 3 проблем ли е това?


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ПАМИД ЗА РАКИЯ
МнениеПубликувано на: 01 Окт 2013, 10:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
ultra_pi4 написа:
MONI BARONA написа:
със захар 1 към 4 вода захар. Успех... :2thumbs:


Аз сложих моите джибри със захар вода 1 към 3 проблем ли е това?

Не..... но ако ти спре ферментацията а захарометъра показва повече от нула
можеш да добавиш малко вода за да тръгнат нещата на ново.... е и температурата на джибрите не трябва да пада пот 18- 20 градуса разбира се....

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: ti6odark и 3 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима