Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 04 Дек 2016, 02:07

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 10 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2013, 17:14 
Offline

Регистриран на: 10 Окт 2013, 17:04
Мнения: 2
Здравейте, колеги винари,
В процес на правене на червено вино, след изронването и смилането на гроздето, по моя вина в бързината сулфитирах прекалено много.
Вместо 12 гр КМБС на 100 кг гроздова каша, аз набутах 100 гр КМБС на 100 кг гроздова каша.
След това заложих дрожди Zymaflore RX60, които естествено не поеха. В умуването си намерих грешката при сулфитирането, та въпросът сега е може ли да по някакъв начин да се поправи белята или няма да се пие тая година червено вино ?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2013, 17:43 
Offline

Регистриран на: 27 Сеп 2010, 12:26
Мнения: 297
Хора, четете преди да пишете! Темата е дъвкана!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2013, 18:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
Ще иска голямо аериране с претакане от височина, помпа за аквариум, всякакви възможни начини.
След това започваш с нови дрожди и активатор да си правиш първо министартер чрез разредена с вода мъст от същата + малко захар + рехидратираните дрожди.
Това като заферментира - добавяш му още толкова мъст и чакаш да се засили ферментацията, след това добавяш повечко мъст - в кофа и пак чакаш да се засили, след това в две големи кофи и така - заквасваш отгоре само бидона.
Ферментацията като потръгне малко ще се всили.
С тая конска доза серен двуокис си го консервирал за поне две седмици, тъй че ако не ти се чака толкова - почвай аерирането за да скъсиш периода и паралелно и подквасването.
Можеш да разделиш и материала на две - да почне в по-малко обем ферментацията и след това ще ги смесиш.
Тръгне ли веднъж в целия обем - заедно с въглеродния двуокис ще отлети и серния.

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2013, 19:52 
Offline

Регистриран на: 10 Окт 2013, 17:04
Мнения: 2
victoryvt написа:
Ще иска голямо аериране с претакане от височина, помпа за аквариум, всякакви възможни начини.
След това започваш с нови дрожди и активатор да си правиш първо министартер чрез разредена с вода мъст от същата + малко захар + рехидратираните дрожди.
Това като заферментира - добавяш му още толкова мъст и чакаш да се засили ферментацията, след това добавяш повечко мъст - в кофа и пак чакаш да се засили, след това в две големи кофи и така - заквасваш отгоре само бидона.
Ферментацията като потръгне малко ще се всили.
С тая конска доза серен двуокис си го консервирал за поне две седмици, тъй че ако не ти се чака толкова - почвай аерирането за да скъсиш периода и паралелно и подквасването.
Можеш да разделиш и материала на две - да почне в по-малко обем ферментацията и след това ще ги смесиш.
Тръгне ли веднъж в целия обем - заедно с въглеродния двуокис ще отлети и серния.


Благодаря, victoryvt!


Цитат:
Хора, четете преди да пишете! Темата е дъвкана!


rosbal, хвърлих един бегъл поглед на последните ти 10 съобшения във форума. Ами нищо смислено и ценно в тях, само спам - като това цитираното по-горе.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2013, 20:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2013, 09:29
Мнения: 147
rosbal написа:
Хора, четете преди да пишете! Темата е дъвкана!

Докато има кой да отговаря, пак ще се дъвче. :(Ако не беше отговорил нямаше да те оплюят.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2013, 20:32 
Offline

Регистриран на: 27 Сеп 2010, 12:26
Мнения: 297
ntanev написа:
victoryvt написа:
Ще иска голямо аериране с претакане от височина, помпа за аквариум, всякакви възможни начини.
След това започваш с нови дрожди и активатор да си правиш първо министартер чрез разредена с вода мъст от същата + малко захар + рехидратираните дрожди.
Това като заферментира - добавяш му още толкова мъст и чакаш да се засили ферментацията, след това добавяш повечко мъст - в кофа и пак чакаш да се засили, след това в две големи кофи и така - заквасваш отгоре само бидона.
Ферментацията като потръгне малко ще се всили.
С тая конска доза серен двуокис си го консервирал за поне две седмици, тъй че ако не ти се чака толкова - почвай аерирането за да скъсиш периода и паралелно и подквасването.
Можеш да разделиш и материала на две - да почне в по-малко обем ферментацията и след това ще ги смесиш.
Тръгне ли веднъж в целия обем - заедно с въглеродния двуокис ще отлети и серния.


Благодаря, victoryvt!


Цитат:
Хора, четете преди да пишете! Темата е дъвкана!


rosbal, хвърлих един бегъл поглед на последните ти 10 съобшения във форума. Ами нищо смислено и ценно в тях, само спам - като това цитираното по-горе.



Но не съм ревал, че съм объркал нещо!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2013, 20:58 
Offline

Регистриран на: 28 Сеп 2013, 12:49
Мнения: 91
rosbal,
ако няма какво да напишеш- не го пиши ТУК!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2013, 21:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
kostakurta написа:
rosbal написа:
Хора, четете преди да пишете! Темата е дъвкана!

Докато има кой да отговаря, пак ще се дъвче. :(Ако не беше отговорил нямаше да те оплюят.

Аз пък не мисля така.....щот някой иска наготово да му се сервира....нека да си напъне закърнелият мозък(не цитирам никого)и да пробва с търсачката...сега разбирам,защо в Бг битува мнението-по добре змия да ме ухапе,отколкото работа да почна....кой както иска така да го разбира


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2013, 22:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2013, 09:29
Мнения: 147
Naskohondata1 написа:
kostakurta написа:
rosbal написа:
Хора, четете преди да пишете! Темата е дъвкана!

Докато има кой да отговаря, пак ще се дъвче. :(Ако не беше отговорил нямаше да те оплюят.

Аз пък не мисля така.....щот някой иска наготово да му се сервира....нека да си напъне закърнелият мозък(не цитирам никого)и да пробва с търсачката...сега разбирам,защо в Бг битува мнението-по добре змия да ме ухапе,отколкото работа да почна....кой както иска така да го разбира

Аз пък съвсем не разбрах как мислиш.Щото и аз казвам това за готовото.Не стига, че някой ти е сервирал нещо на готово поне сто пъти, ами накрая е виновен той.Не знам как е в" Бг", но в България не всички са такива, както ти си мислиш.Далече си от нас, както и ние от Америка...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2013, 22:29 
Offline

Регистриран на: 27 Сеп 2010, 12:26
Мнения: 297
vyrhara написа:
rosbal,
ако няма какво да напишеш- не го пиши ТУК!


А ти какво написа с това?


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 10 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима