Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 04 Дек 2016, 10:26

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2013, 17:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Сеп 2013, 17:39
Мнения: 5
Здравейте !!! Поради не добра преценка ми остана 20 литра вода със захар в съотношение 3:1. Няма как да долея в бидоните. Мога ли да я сложа в казана заедно с джибрите?
Поздрави


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2013, 18:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
Не, няма причина да ходи в казана, защото е захар, а не алкохол.
Намери си още две кофи по 10л или някакъв съд , смеси захарния сироп с 1 кофа джибри и тъй както са в кофите ги остави да изферментират захарта.
Даже по някое време ще ги смесиш в бидона с другите джибри. Той нали не е до ръба пълен ?

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2013, 20:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Сеп 2013, 17:39
Мнения: 5
Бидоните не са пълни до ръба, ама все пак са доста пълни. Друг път ги оставям пълни на 75%, ама сега жената без да ме пита досипвала материал и имат по 15 см. до ръба... Явно ще трябва да си намеря още един бидон и да прехвърлям в него част от материала + водата със захарта. Иначе в понеделник изкарах 32 литра на 55 градуса и понеже нямам стара ракия, новата я захванах от тази вечер :-)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2013, 20:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2505
Местожителство: ''Survivor'' България
zloby написа:
Бидоните не са пълни до ръба, ама все пак са доста пълни. Друг път ги оставям пълни на 75%, ама сега жената без да ме пита досипвала материал и имат по 15 см. до ръба... Явно ще трябва да си намеря още един бидон и да прехвърлям в него част от материала + водата със захарта. Иначе в понеделник изкарах 32 литра на 55 градуса и понеже нямам стара ракия, новата я захванах от тази вечер :-)

Намери някакъв бидон или туби от минерална вода и го прехвърли, както те посъветва Виктор.
А пиенето на прясна ракия е като онождането на грозна жена,
не приятно е но все пак е нещо. :lol: :lachtot:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2013, 22:31 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5786
Местожителство: София
вземи от ферметиращата мъст и сложи на тази вода...ще има ферментация пък до колко ще завърши -пак е по добре от нищо;...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Окт 2013, 09:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Сеп 2013, 17:39
Мнения: 5
Всичко е прехвърлено в нов бидон - част от джибрите от пълните бидони + захарния разтвор.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: GunGod и 5 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима