Здравейте,току що се регистрирах в форума.Много се радвам,че съществува такъв форум,който да удоволетвори вопиющата нужда на множество люде за споделяне и черпене на опит и знания в тази стратегически важна област на науката.
Сега по същество,първо да споделя опит относно меленето на ябълки.В една тенекия от маслини(от тези с кръглото капаче,изхвърлят ги редовно от разни магазини за маслини),слагам вече накълцаните на едро ябълки.После с едно идустриално бъркало от най-малкия размер,за да не се мори бормашината и за да развие добра скорост ги правя на пюре.Става бързо и лесно.Бъркалото е от тези червените които са с два ножа като спирала ,а долу са заварени за едно кръгче.Но с едра стъпка,не от тези дето спиралата е с малка стъпка и прави 2 оборота и нещо до кръгчето(те са подходящи за грозде щото събират много добре чепките.Пробвал съм с всички видове бъркалки и това е най -доброто.Тенекията понеже е с малък отвор и предпазва от пръски.Обаче после изсипването е трудно и за това съм изрязал капака на цяло от 3 страни и като разбия повдигам целия капак и сипвам в бидона.
Сега въпроса,смлях ябълките,но понеже искам да транспортирам пращината до друг град след 6 дни,мога ли да я оставя така на хладно,затворена плътно без вода и после като си я закарам да си я направя.Ако отговора е не,дайте акъл.Идеята ми е да не слагам вода за да не ми се плиска в колата.