Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 03 Дек 2016, 16:02

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 14 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 02 Ное 2013, 12:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Юли 2013, 16:30
Мнения: 26
Здравейте на всички.Поздрави за специалистите-браво.След като стоя 1 седмица в отворен бидон( ракийката ми) реших да и сложа глицерин и захар(по 1 грам глицерин и 2 грама захар на литър)След като разредих със специална вода,която купих от казана от който я сварих ракията побеля.Оставих я на 42 градуса.Въпросът ми е Ще се избистри ли сама след време или ...?В стъклени бутилки е.Поздрави на всички.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Ное 2013, 22:13 
Online
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 512
Местожителство: някъде в Безхаберия
kokotrikcs написа:
Здравейте на всички.Поздрави за специалистите-браво.След като стоя 1 седмица в отворен бидон( ракийката ми) реших да и сложа глицерин и захар(по 1 грам глицерин и 2 грама захар на литър)След като разредих със специална вода,която купих от казана от който я сварих ракията побеля.Оставих я на 42 градуса.Въпросът ми е Ще се избистри ли сама след време или ...?В стъклени бутилки е.Поздрави на всички.

Ще се избистри на студа. :) А,може и след няколко месаеца.

_________________
Платена истина-няма!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Ное 2013, 23:02 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5783
Местожителство: София
специална вода....какво е това?
Взимате си дестилирана вода и такива проблеми няма да има...разбира се ако не разреждате прикалено

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2013, 17:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Юли 2013, 16:30
Мнения: 26
Благодаря за отговора(успокоих се) :respekt: .Иначе водата от казана казаха че е специално за разреждане на ракия и аз просто я купих(не съм питал какви химични въздействия и прилагат).Ще чакам студът... :2thumbs: Поздрави на всички и наздраве.Добре ли съм постъпил със захарта и глицерина или... и всъщност защо побеля?Правя мастика и тя побелява(побелява по-малко когато е с по-висок градус,но това е едната причина а другата...??


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2013, 22:02 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5783
Местожителство: София
Побеляла е заради наличието на опашни фракции в дестилата...и след свалянето до определен градус започва да опалисцира...вероятно на 45% няма да има този ефект.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Ное 2013, 22:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Юли 2013, 16:30
Мнения: 26
Здравейте.Колега ilu6a моля обясни по-простичко.Поздрави.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Ное 2013, 22:57 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5783
Местожителство: София
Попаднали са малко патоки в ракията(на колко спря да събираш при варенето) и си свалил повече градуса-тези дефекти са по-видими при по-ниски градуси,в случая 42%
Това се онагледява още по-ясно като се сложи в хладилника...тогава помътнява още повече.
Възможно и глицерина да има принос.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Ное 2013, 11:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Юли 2013, 16:30
Мнения: 26
Спрях я на 40 градуса.На колко трябваше?Поздрави.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Ное 2013, 11:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Сеп 2012, 16:41
Мнения: 328
Хубава мускатова ракия - 45 градуса !


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Ное 2013, 12:32 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Юли 2013, 16:30
Мнения: 26
...ДОГОДИНА...(живот и здраве) ще я спра на 45 градуса.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Ное 2013, 17:50 
Online
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 557
Местожителство: София
[quote="kokotrikcs"]Спрях я на 40 градуса.[/quote]

Ако пък е и текла по-топла от 20 °С от чучурката, спиртомера е мерил мааалко погрешно и... ето резултата.

_________________
Цитат: "Ракия и блус за някои това е ужасен вкус!!!
Тия които разбират от ракия и Блус са хора с вкус!!!
:zauf2: :saufen: :zauf2:"


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2014, 12:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Юли 2013, 16:30
Мнения: 26
След 10 месеца престой в стъклени бутилки,който са на тавана ракията се избистри сама!Благодаря на отзовалите се.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2014, 18:57 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5783
Местожителство: София
А като я изстудиш в камерата ,запазва ли бистротата?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2014, 08:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Юли 2013, 16:30
Мнения: 26
След 12 часа престой в хладилната камера,ракията отново помътня.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 14 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Andrian10, boci и 7 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима