Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 17 Окт 2017, 18:14 Дата и час: 17 Окт 2017, 18:14

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2013, 16:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 27 Окт 2013, 23:10
Мнения: 9
Здравейте.Въпроса ми е каква е техологията за ракия без да се точи никакво вино.Ще стане ли по- качественна?Налага ли се да се сулфитира и да се добавят дрожди?Като се смачка гроздето трябва ли да се отдели ширата и да се вари само тя после или може да си останат заедно и джибрите и сока докато падне захарта?
Тази година за пръв път сварих ракия и незнам дали съм спазил правилата и затова искам да съм наясно за следващия път.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2013, 19:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Дек 2012, 11:16
Мнения: 567
Местожителство: Варна
viewtopic.php?f=7&t=1931

Цяла тема за това.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 04 Ное 2013, 14:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Ное 2010, 14:03
Мнения: 116
Местожителство: Sennik,Sevlievo
Аз вино не правя, залагам си материала да ферментира, само плод без чепките.
Като изферментира изцеждам само сока в казана и си го варя ракията.

_________________
Think positiv


Върнете се в началото
  
 
 [ 3 мнения ] 

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 20 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима