Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 06 Дек 2016, 02:49

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2013, 16:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 27 Окт 2013, 23:10
Мнения: 8
Здравейте.Въпроса ми е каква е техологията за ракия без да се точи никакво вино.Ще стане ли по- качественна?Налага ли се да се сулфитира и да се добавят дрожди?Като се смачка гроздето трябва ли да се отдели ширата и да се вари само тя после или може да си останат заедно и джибрите и сока докато падне захарта?
Тази година за пръв път сварих ракия и незнам дали съм спазил правилата и затова искам да съм наясно за следващия път.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2013, 19:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Дек 2012, 11:16
Мнения: 473
Местожителство: Варна
viewtopic.php?f=7&t=1931

Цяла тема за това.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Ное 2013, 14:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Ное 2010, 14:03
Мнения: 116
Местожителство: Sennik,Sevlievo
Аз вино не правя, залагам си материала да ферментира, само плод без чепките.
Като изферментира изцеждам само сока в казана и си го варя ракията.

_________________
Think positiv


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима