Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 06 Дек 2016, 08:11

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 04 Ное 2013, 16:40 
Offline

Регистриран на: 04 Ное 2013, 15:54
Мнения: 2
Здравейте,

За първи път реших да се пробвам да направя ракия. И май нищо няма да направя та зложил съм 90 кг грозде 25 кг захар и 75 л вода. И направих ужасно много грешки, после седнах да прочета и се хванах за главата. Материала е в два бидона под един навес. температурата му е около 12-14 градуса. смачкал съм гроздето ,разтворих захарта с вода , но студена и без да се усетя съм затворил бидоните. трябваше да отсъствам 2-3 дена и материала сие стоял със капаците и не е буркан. Когато се върнах го разбърках 2-3 пъти и сега чакам вече месец да падне захарноста. материала е на месец и захарноста в момента е 12-13. Дайте ми съвет какво да правя ,кажете какъв е проблема защо не ферментира . Комшията преди седмица си свари ракията а я сложихме по едно и също време. Благодаря предварително


Последна промяна ivoan на 04 Ное 2013, 18:47, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Ное 2013, 17:04 
Offline
Аватар

Регистриран на: 25 Окт 2013, 12:59
Мнения: 158
Местожителство: Враца
Пренеси материала в закрито помещение да не изстива толкова през нощта, стопли го и ще стане.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Ное 2013, 18:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2507
Местожителство: ''Survivor'' България
Много захарност :? разреди материала с поне 6-7 литра топла вода
и го стопли така; -> туба от минерална вода,пълна с топла вода и в бидона..

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Ное 2013, 10:49 
Offline

Регистриран на: 04 Ное 2013, 15:54
Мнения: 2
MONI BARONA написа:
Много захарност :? разреди материала с поне 6-7 литра топла вода
и го стопли така; -> туба от минерална вода,пълна с топла вода и в бидона..

Разредих го и го затоплих и тръгна . Много мерси за съветите :) :dance:


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима