Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 04:51

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 46 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 23 Мар 2014, 12:31 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Окт 2013, 10:55
Мнения: 53
Местожителство: В.Търново
Аз моя казан го запечатвам с хартиено тиксо,правя 5-6 намотки около капака и съм готов и после за разлепването става много лесно и чисто.Само трябва да се намери хубаво тиксо /да лепне/защото има някой които нямат достатъчно лепило, хубаво тиксото да е по широко.За всеки случай на капака му слагам две тежести за да не се отвори,до сега не се е случвало но всичко може да стане.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Мар 2014, 12:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Окт 2010, 17:20
Мнения: 149
petrov_ написа:
Аз моя казан го запечатвам с хартиено тиксо,правя 5-6 намотки около капака и съм готов и после за разлепването става много лесно и чисто.Само трябва да се намери хубаво тиксо /да лепне/защото има някой които нямат достатъчно лепило, хубаво тиксото да е по широко.За всеки случай на капака му слагам две тежести за да не се отвори,до сега не се е случвало но всичко може да стане.


Обикновено хартиено ли или някакво температуроустойчиво? Има някакви хартиени до 120 градуса ги дават, но до 1 час. Не знам колко градуса стига на казана, ама не е повече от 90-100. Аз съм поръчал от братята китайци ето това и в момента пътува http://www.aliexpress.com/snapshot/6043211349.html
За казан от перални ще го ползвам дано стане, че и на мене това ми е най-най-най-досадната работа от целия процес да бъркам тесто и после да го изчегъртвам.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Мар 2014, 17:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Окт 2013, 10:55
Мнения: 53
Местожителство: В.Търново
valerko написа:
petrov_ написа:
Аз моя казан го запечатвам с хартиено тиксо,правя 5-6 намотки около капака и съм готов и после за разлепването става много лесно и чисто.Само трябва да се намери хубаво тиксо /да лепне/защото има някой които нямат достатъчно лепило, хубаво тиксото да е по широко.За всеки случай на капака му слагам две тежести за да не се отвори,до сега не се е случвало но всичко може да стане.


Обикновено хартиено ли или някакво температуроустойчиво? Има някакви хартиени до 120 градуса ги дават, но до 1 час. Не знам колко градуса стига на казана, ама не е повече от 90-100. Аз съм поръчал от братята китайци ето това и в момента пътува http://www.aliexpress.com/snapshot/6043211349.html
За казан от перални ще го ползвам дано стане, че и на мене това ми е най-най-най-досадната работа от целия процес да бъркам тесто и после да го изчегъртвам.

От практикер, обикновено хартиено тиксо от широкото 4-5 лева беше ролката.един познат ми каза че имало някакво кафяво хартиено,което автобояжиите използват лепнело по здраво ,но още не съм търсил къде има такова.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Апр 2014, 11:40 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Окт 2010, 17:20
Мнения: 149
Цитат:
451 градуса по Фаренхайт (на английски: Fahrenheit 451) е научно-фантастичен роман — антиутопия от Рей Бредбъри, издаден през 1953 г.
Името на романа идва от химическото свойство на хартията да се самозапалва при температура 451° F (232,78° C).




Та от тука следва, че хартиеното тиксо става за заместител на брашно, пепел и други глупости. Ей умен е бил тоя Рей Бредбъри. :megagrin: :lachtot:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Апр 2014, 20:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Яну 2012, 21:36
Мнения: 1243
Местожителство: Божурище
Умеееен, умен... :? Отдавна си "замазвам" термоизолациите с хартиено тиксо. Ползвайте смело. Остава и налягане да удържи. :D


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Апр 2014, 20:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
atz;...Ако има налягане което да обърне капака, значи си изтървал ''каруцата'' в реката. :megagrin:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Апр 2014, 20:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Яну 2012, 21:36
Мнения: 1243
Местожителство: Божурище
Тъй де, тъй... Майтапя се Мони. ;) Нали слагат някои тежести отгоре. Но четох преди време за един уникален случай при братята. Чудеше се един, защо в казана се вдигнало налягането на 0,5bar. На 250 литров май беше. И се чувало ужасно свистене от гофрата Ф15 поставена за парите към охладителя. :lachtot:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Апр 2014, 17:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Окт 2013, 10:55
Мнения: 53
Местожителство: В.Търново
някъде бях чел ,че някой запечатвали с лейкопласт.с него ще стане още по здраво,някой пробвал ли е


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Апр 2014, 12:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Окт 2010, 17:20
Мнения: 149
petrov_ написа:
някъде бях чел ,че някой запечатвали с лейкопласт.с него ще стане още по здраво,някой пробвал ли е


Що да не стане, само дето излиза по скъпо. Аз май се прецаках с това термоустойчиво тиксо дето поръчах от китайците. Пристигна вече, дано поне да лепи добре, 6.87$ дадох при положение, че става и с най-обикновено хартиено тиксо по 3-4 лв.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Апр 2014, 19:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Окт 2013, 10:55
Мнения: 53
Местожителство: В.Търново
valerko написа:
petrov_ написа:
някъде бях чел ,че някой запечатвали с лейкопласт.с него ще стане още по здраво,някой пробвал ли е


Що да не стане, само дето излиза по скъпо. Аз май се прецаках с това термоустойчиво тиксо дето поръчах от китайците. Пристигна вече, дано поне да лепи добре, 6.87$ дадох при положение, че става и с най-обикновено хартиено тиксо по 3-4 лв.

Човек трябва да пробва със всичко и сам да избере кое е най добро за него.Ако питаш някой не биха заменили брашното за нищо на света ,особено що се отнася за но старите казанджии.Не съжалявай за тиксото,успех


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2014, 11:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 872
Местожителство: Плевен
Може да не е точно тук мястото за този въпрос,ще ме извините,нека колегите които ползват кег за казан да споделят как са направили капак,как го затварят,изобщо цялата преработка до работещ казан.
С колоната и охладителя съм готов.
Харесъл съм един казан от неръждавейка,100 л. но в момента нямам средства за него,а мога да взема кег без пари.
Помагайте.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2014, 21:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 872
Местожителство: Плевен
:help:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Апр 2014, 09:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
vnnaidenov написа:
Може да не е точно тук мястото за този въпрос,ще ме извините,нека колегите които ползват кег за казан да споделят как са направили капак,как го затварят,изобщо цялата преработка до работещ казан.
С колоната и охладителя съм готов.
Харесъл съм един казан от неръждавейка,100 л. но в момента нямам средства за него,а мога да взема кег без пари.
Помагайте.


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Апр 2014, 12:42 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 512
Местожителство: някъде в Безхаберия
vnnaidenov написа:
С колоната и охладителя съм готов.
Харесъл съм един казан от неръждавейка,100 л. но в момента нямам средства за него,а мога да взема кег без пари.
Помагайте.

Ако си готов с колоната и охладителя значи знаеш (предвидил си) за какъв литраж и мощност са. :nixweiss:
кеговете са 30-50л. ,горе пишеш за 100л. казан? :? :)

_________________
Платена истина-няма!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Апр 2014, 19:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 872
Местожителство: Плевен
Замисъла беше за 100 л.,но като няма стотинки ще се задоволим и с кег 50 л.,пък по-нататък всички ще си дойде на мястото.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 46 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима