Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 21 Ное 2017, 03:15 Дата и час: 21 Ное 2017, 03:15

Часова зона: Европа/София




 [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 02 Дек 2013, 07:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Окт 2011, 11:16
Мнения: 29
Здравейте колеги! Варя ракия от доста години,но никога не съм обръщал внимание.От 1400 литра гроздова каша,след 2 месеца остана 1200.Примерно при ферментация се увеличава ,а след приключване не връща ли първоначалния си обем,или малко по малко,ама чак 200 литра?Бидоните са затворени,помещението също,няма съмнение за изпарения и евентуално някой да се е почерпил.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 02 Дек 2013, 20:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Юни 2009, 13:11
Мнения: 788
Местожителство: Горна Оряховица
Първоначалния обем те е подвел кашата не е уплътнена а след ферментацията всичко си е дошло на мястото.
Ако наблюдаваш ципата от грозде веднага след смачкване и след ферментация видимо ще установиш разлика в дебелината.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 02 Дек 2013, 23:17 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6568
Местожителство: София
премери килограмите и отговора сам ще дойде.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
 [ 3 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима