Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 08 Дек 2016, 00:09

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 27 Апр 2014, 12:32 
Offline
Аватар

Регистриран на: 08 Апр 2013, 15:56
Мнения: 57
и аз да си кажа болката която сам си забърках,то каквото сам човек си докара.......направих вино от гроздето с добра захарност беше 25,заложих 2 ри път,сварих го на ракия,дотук добре,но защо ми трябваше да слушам комшията зареди го пак.тои човека си е прав ама аз от нямане на време и от мързел ли го оставих сухо 25-30 дни.когато му сложих захарта блъскаше на кисело,докарах му 19 захарност и никаква ферментация.дрожди нищо,мая нищо,температурата е 22-23 градуса.виктор ми каза да сложа сода да убия киселинноста не можах ли да уцеля колияеството незнам,но знам че сложих 60кг захар.като спра да го бъркам хваща бяла пелена отгоре за 2 дни,а и 20кг ябълки сварих и добавих като последе опит=0.ако знае някои как да се избърша след това омазване да казва ще се черпим задължително ,мерси и наздраве


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Апр 2014, 13:33 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5801
Местожителство: София
Едно загряване на цялата каша до 70гр и задържане така 15тина минути.
След това добавяне Fermactive Activateur и дрожди Fermactive FCD.
Ако не можеш да пастьоризираш джибрата,то сулфитирай с 6гр/100л КМБС и добавяне на Fermactive Activateur и дрожди Fermactive FCD.
Киселинността е важна !!!-ако можеш измери РН ако е около 3РН не пипай нищо...ако отива на 4,5-5РН ще ти е нужно подкиселяване с винена киселина.Ако не можеш да измериш,то опитай на вкус -ако киселее не пипай,ако не -то добави но 100л примерно 2 пакетчета лимонтозу..няма да навредят и след това добавяш описаните по горе компоненти.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Апр 2014, 13:58 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
Захарта е вътре няма къде да избяга, само пастьоризация както казва Илия и
наново възбуждане на ферментацията с дрожди.Солфитране само в краен случай;
защото има вероятност да замирише на развалени яйца :wallbash:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Апр 2014, 18:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 08 Апр 2013, 15:56
Мнения: 57
ilu6a написа:
Едно загряване на цялата каша до 70гр и задържане така 15тина минути.
След това добавяне Fermactive Activateur и дрожди Fermactive FCD.
Ако не можеш да пастьоризираш джибрата,то сулфитирай с 6гр/100л КМБС и добавяне на Fermactive Activateur и дрожди Fermactive FCD.
Киселинността е важна !!!-ако можеш измери РН ако е около 3РН не пипай нищо...ако отива на 4,5-5РН ще ти е нужно подкиселяване с винена киселина.Ако не можеш да измериш,то опитай на вкус -ако киселее не пипай,ако не -то добави но 100л примерно 2 пакетчета лимонтозу..няма да навредят и след това добавяш описаните по горе компоненти.

мога да го загрея,след това ли да опитам на вкус,защото сега леко киселее,това Fermactive Activateur и дрожди Fermactive FCD, онлаин ли да го търся или дрождите от сточна гара аграрния магазин стават и те маи бяха френски,а ти си ми написал 2 неща????сори за невежеството


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Апр 2014, 18:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 08 Апр 2013, 15:56
Мнения: 57
ilu6a написа:
Едно загряване на цялата каша до 70гр и задържане така 15тина минути.
След това добавяне Fermactive Activateur и дрожди Fermactive FCD.
Ако не можеш да пастьоризираш джибрата,то сулфитирай с 6гр/100л КМБС и добавяне на Fermactive Activateur и дрожди Fermactive FCD.
Киселинността е важна !!!-ако можеш измери РН ако е около 3РН не пипай нищо...ако отива на 4,5-5РН ще ти е нужно подкиселяване с винена киселина.Ако не можеш да измериш,то опитай на вкус -ако киселее не пипай,ако не -то добави но 100л примерно 2 пакетчета лимонтозу..няма да навредят и след това добавяш описаните по горе компоненти.

забравих да благодаря на ilu6a i monibarona мерсииииии


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима