Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 07 Дек 2016, 13:00

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Плодова пулпа
МнениеПубликувано на: 30 Май 2014, 21:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Мар 2014, 22:58
Мнения: 7
Разполагам с около 20кг на ден пулпа от центрофуга от фреш бар,ябълка,цвекло,джинджифил,морков,ананас,манго,лимон и други.Може ли да ферментира и да се дестилира...

Благодаря :roll:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Плодова пулпа
МнениеПубликувано на: 30 Май 2014, 22:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
Може! Питай GerriV ако не вярваш!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Плодова пулпа
МнениеПубликувано на: 30 Май 2014, 22:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Мар 2014, 22:58
Мнения: 7
Мисля да забъркам 20кг пулпа+50л вода +10кг захар + дрожди


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Плодова пулпа
МнениеПубликувано на: 30 Май 2014, 22:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2508
Местожителство: ''Survivor'' България
tifosansan написа:
Мисля да забъркам 20кг пулпа+50л вода +10кг захар + дрожди

40л вода+10кг захар+ колкото решиш кг. пулпа+10 грама лимонтузо +дрожди или суха мая.
Успех.....
Пс. при дестилация, задължително сода бикарбонат в малки количества.....

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Последна промяна MONI BARONA на 30 Май 2014, 22:57, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Плодова пулпа
МнениеПубликувано на: 30 Май 2014, 22:54 
Online
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 866
Местожителство: Плевен
tifosansan написа:
Мисля да забъркам 20кг пулпа+50л вода +10кг захар + дрожди

Според мен пулпата не я смятай за градуса.Бих опитал с 20 кг. пулпа,50 л. вода но с 15 кг. захар.
Дрожди мисля че не ти трябват.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Плодова пулпа
МнениеПубликувано на: 30 Май 2014, 23:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Мар 2014, 22:58
Мнения: 7
Пулпата я смятам 5 процента и ще сложа винена киселина,защото си купих кило!!!
Колебая се за храна на дрождата...дали има нужда?


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Плодова пулпа
МнениеПубликувано на: 31 Май 2014, 11:13 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5799
Местожителство: София
Малко ме притесняват цвеклото и морковите в пулпата...да не преобладават...защото са с ниска киселинност,много целулоза и по притеснителното е ,че съдържат не малко белтъци поради, които ферментацията може да отиде в неприятна посока.
На кг захар 3,3 до 3,5 литра вода,за подкиселяването -пакетче лимонтозу на 10л вода постига ниво на РН благоприятно за дрождите.
Тоест имайки и пулпа аз на примерно 40л бих сложил 2 пакетчета.
Малко тиамин също бих сложил в началото.Дрождите са задължителни.На 20кг пулпа бих сложил 10-15кг захар.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Плодова пулпа
МнениеПубликувано на: 31 Май 2014, 11:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
ilu6a написа:
Малко ме притесняват цвеклото и морковите в пулпата...да не преобладават...защото са с ниска киселинност,много целулоза...

Аз пък се чудя, дали изобщо може да се говори за пулпа след тая центрофуга, или само за целулоза? Но като се има предвид че става въпрос за 5% от общото количество...


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Плодова пулпа
МнениеПубликувано на: 31 Май 2014, 23:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Мар 2014, 22:58
Мнения: 7
ilu6a написа:
Малко ме притесняват цвеклото и морковите в пулпата...да не преобладават...защото са с ниска киселинност,много целулоза и по притеснителното е ,че съдържат не малко белтъци поради, които ферментацията може да отиде в неприятна посока.
На кг захар 3,3 до 3,5 литра вода,за подкиселяването -пакетче лимонтозу на 10л вода постига ниво на РН благоприятно за дрождите.
Тоест имайки и пулпа аз на примерно 40л бих сложил 2 пакетчета.
Малко тиамин също бих сложил в началото.Дрождите са задължителни.На 20кг пулпа бих сложил 10-15кг захар.


Най-много ябълка около 70%,морков25%,цвекло10% и други.Пише в Г-л моркова има тиамин(витамин Б-1).Дрожди -да.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Плодова пулпа
МнениеПубликувано на: 31 Май 2014, 23:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Мар 2014, 22:58
Мнения: 7
ivobal написа:
ilu6a написа:
Малко ме притесняват цвеклото и морковите в пулпата...да не преобладават...защото са с ниска киселинност,много целулоза...

Аз пък се чудя, дали изобщо може да се говори за пулпа след тая центрофуга, или само за целулоза? Но като се има предвид че става въпрос за 5% от общото количество...


Ябълка най-много

Има доста влажност ...


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Плодова пулпа
МнениеПубликувано на: 31 Май 2014, 23:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Мар 2014, 22:58
Мнения: 7
Днес заквасих.

Около 30кг пулпа +10кг захар+50л вода + 20г винена киселина +дрожди,стана доста гъсто,мирише приятно,сладко като ябълков сок.Температура 19С.

Благодаря за коментарите


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Плодова пулпа
МнениеПубликувано на: 01 Юни 2014, 02:05 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5799
Местожителство: София
Това ако не го дестилираш веднага след приключването на ферментацията ще вкисне бързо...2-3 дена.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Плодова пулпа
МнениеПубликувано на: 01 Юни 2014, 10:44 
Online
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 866
Местожителство: Плевен
tifosansan написа:
Днес заквасих.

Около 30кг пулпа +10кг захар+50л вода + 20г винена киселина +дрожди,стана доста гъсто,мирише приятно,сладко като ябълков сок.Температура 19С.

Благодаря за коментарите

Не е ли малко захарноста?Измери ли я на готовия сироп?


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Плодова пулпа
МнениеПубликувано на: 01 Юни 2014, 11:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2508
Местожителство: ''Survivor'' България
vnnaidenov написа:
tifosansan написа:
Днес заквасих.

Около 30кг пулпа +10кг захар+50л вода + 20г винена киселина +дрожди,стана доста гъсто,мирише приятно,сладко като ябълков сок.Температура 19С.

Благодаря за коментарите

Не е ли малко захарноста?Измери ли я на готовия сироп?

Аз предложих 4л вода за 20% минималното, Илюша предложи 3.5л вода за 22-23% захарност
което е максимума за такава каша. Той сложи 5 л вода :wallbash:
к'во да направя сега като не слуша :?

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Плодова пулпа
МнениеПубликувано на: 01 Юни 2014, 22:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Мар 2014, 22:58
Мнения: 7
MONI BARONA написа:
vnnaidenov написа:
tifosansan написа:
Днес заквасих.

Около 30кг пулпа +10кг захар+50л вода + 20г винена киселина +дрожди,стана доста гъсто,мирише приятно,сладко като ябълков сок.Температура 19С.

Благодаря за коментарите

Не е ли малко захарноста?Измери ли я на готовия сироп?

Аз предложих 4л вода за 20% минималното, Илюша предложи 3.5л вода за 22-23% захарност
което е максимума за такава каша. Той сложи 5 л вода :wallbash:
к'во да направя сега като не слуша :?


Добавих още 2кг захар(разтворена),има ферментация.кашата е доста гъста,ще слагам по-малко пулпа за напред...


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима