Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 22 Юли 2017, 00:32 Дата и час: 22 Юли 2017, 00:32

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 23 Юни 2014, 15:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Юни 2014, 14:13
Мнения: 3
Загърбваме фруктозата,и говорим за захароза,тоест магазинска захар.
Знайно е,че трябва да нахраним дрождите.
Имам пъклен план ! Купувам захар да кажем 12 кг,забърквам го едно към то четири с вода,или колкото там захаромерът да покаже 22 захарност.Обаче ! сварявам го,тоест пастьоризирам,правя го гарантирано стерилен,като изстине слагам лимонтузу.Ето го въпросът,-не знам в каква пропорция.това четох,е да докарам Ph в подходящи граници,но колко ? как да се измери аз не зная.после слагам две кубчета мая,и почвам да чакам.Да бъркам ли ? После като спадне захарността до 5 почвам да варя.Не че имам казан,но се надявам да проимам.Обещано ми е една стара пералня,и чакам някой да ми обещае още една.
И един важен технологичен въпрос за академици.Какво ако казанът е от обикновенно желязо.Да! ще кажете не е добре,но кое точно не е добре,какво точно се случва в дестилатът ?

И някой да ми обясни,спазвайки прежде изброената технологична дисциплина,защо да не получа добра ракия ? Трябва да кажа,че вече съм пил такава,и ми хареса,тоест само от захар ракия.
Бързам! Доматите почват да зреят,тоест салата ще имам,обаче ракия нямам.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 23 Юни 2014, 17:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 998
viewtopic.php?f=7&t=2753


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 23 Юни 2014, 17:33 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6144
Местожителство: София
viewtopic.php?p=14745#p14745

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 23 Юни 2014, 22:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Яну 2012, 21:36
Мнения: 1243
Местожителство: Божурище
Къркан пор написа:
...Какво ако казанът е от обикновенно желязо.Да! ще кажете не е добре,но кое точно не е добре,какво точно се случва в дестилатът ?...
Нищо особено не се случва при този дестилат. Нищо... Не се работи за аромати и т.н. Не е добре мед или желязо. Те са катализатори за синтезиране на аромати. В случая ароматите при този дестилат доколкото знам не са желателни. Гадни са... Цялото съоражение от неръждавейка... Всичко неръждавейка.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 24 Юни 2014, 01:04 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 533
Местожителство: някъде в Хейтърландия
Къркан пор написа:
И някой да ми обясни,спазвайки прежде изброената технологична дисциплина,защо да не получа добра ракия ? Трябва да кажа,че вече съм пил такава,и ми хареса,тоест само от захар ракия.
Доматите почват да зреят,тоест салата ще имам,обаче ракия нямам.

Щом си пил такава и Ти е 'аресала не виждам проблем,доматите узряха!!! :)


Върнете се в началото
  
 
 [ 5 мнения ] 

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: shubarkov и 14 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима