Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 09 Дек 2016, 08:22

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Прелива бидона
МнениеПубликувано на: 15 Юли 2014, 22:37 
Offline

Регистриран на: 02 Сеп 2010, 10:58
Мнения: 133
Здравейте, сложих кайсиите да ферментират и всико си беше ок няколко дена, докато вчера не ги направих на пюре с бормашината и приставката за теракол. През нощта е преляло и махнало капака даже, днес с ръка ровичках вътре с идеята да видя дали не е влезнал съсел, или друго животно и от това че бърках пак преля след половин час. Бидона е пълен само на 2/3, кое го кара а прави такава ускорена ферментация - и друг път са минали с бъркалката, температурата не е висока и не съм слагал активатори или дрожди, може ли нещо друго да направи кипенето?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Юли 2014, 19:56 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 566
Местожителство: София
batence81 написа:
... ровичках вътре с идеята да видя дали не е влезнал съсел, или друго животно и от това че бърках пак преля ...


Човече, разсмя ме искрено. Даже съпругата ме питА, на какво толкова се смея. Знам, че на тебе не ти е до смях, но не се сдържам. :lachtot:
Не ми се сърди, моля! Знам, че сме в сериозен раздел, затова...

Предполагам, че с бъркането си вкарал много кислород, дрожди си имал вече много и си им дал храна в изобилие. На ситно, ситно... на всяка дрожда по молекула захар. И така.

И на мен са ми изкипявали кайсиите. :? При бурната правят много голяма шапка.
И на Виктор от ВТ му е тръгвала шапката да го гони... :megagrin: Писал го е тук.

Застраховка - по-голям съд. Повече място. :!:

_________________
Цитат: "Ракия и блус за някои това е ужасен вкус!!!
Тия които разбират от ракия и Блус са хора с вкус!!!
:zauf2: :saufen: :zauf2:"


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2014, 11:07 
Offline

Регистриран на: 02 Сеп 2010, 10:58
Мнения: 133
хаха знам че е смешно, беше ме страх да бръкна вътре, преди години имах случай да варя гроздова и имах удавен съсел вътре, в крайна сметка нито гроздова, нито съселова ракия направих:)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2014, 14:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Юни 2014, 16:19
Мнения: 26
Местожителство: шумен
Ееее а е трябвало хууубаво да изцедиш плъха в материала и да си свариш ракийката :D


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима