Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 12 Дек 2017, 02:58 Дата и час: 12 Дек 2017, 02:58

Часова зона: Европа/София




 [ 13 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: захар в джибрите
МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2014, 08:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Окт 2011, 11:16
Мнения: 29
Здравейте! При започнала ферментация,мога ли да добавя захарен сироп? Гроздови джибри.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2014, 09:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2749
Местожителство: ''Survivor'' България
Може, слагай захар само да не е приключела ферментацията вече.
На колко дена е пращината?

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2014, 19:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Окт 2011, 11:16
Мнения: 29
на 2


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2014, 19:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2011, 17:38
Мнения: 159
Като добавяш захар, пресметни колко ти трябва, на база измерването преди ферментацията, защото вече е късно да я мериш със захаромера.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2017, 09:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Авг 2014, 10:03
Мнения: 21
Да попитам и аз.Заложил съм около 80 литра джибри за вино от Каберне.От една седмица тече ферментация , но не е приключила.Проблем ли ще е да долея захарен сироп.Виното го пие жената и искам малко да го разредя ,че и без това не пусна много сок.Джибрито е сулфитирано и са вложени дрожди. :?:


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2017, 09:39 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6639
Местожителство: София
Преварен сироп може да влееш.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2017, 11:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Авг 2014, 10:03
Мнения: 21
Мерси . :prost:


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 23 Окт 2017, 12:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Сеп 2017, 10:14
Мнения: 13
Здравейте,
Сложих на 19.09.2017 г. 100 кг. грозде със захар "Сладея", днес го мерих паднало е на 10% захарност. Има ли причина да е от захарта???


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 23 Окт 2017, 12:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 1148
Местожителство: Плевен
Трябва да е превряло преди 100 години.Колко захар си сложил?Колко вода?Колко е била захарноста на гроздето?


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 23 Окт 2017, 15:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 28 Мар 2014, 11:59
Мнения: 41
Ползвам само такава захар,грешка няма.Търси причината другаде.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 23 Окт 2017, 17:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Сеп 2017, 10:14
Мнения: 13
Като смлях гроздето 100 кг. "ПАМИД" захарността беше 16%, и му сложих 17 кг. захар и 30 л. вода и захарността стана 22 % ???


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 23 Окт 2017, 18:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2749
Местожителство: ''Survivor'' България
valtodo написа:
захарността стана 22 % ???

Маи е 32% захарност нещо не си видял правилно :megagrin:
На 100 кг материал с 16% като сложиш 10 кила захар (1 захар към 3 вода)
дава 22-23% и още 7 кила захар по един процент са още 7% захарност....
това са груби сметки, добре е с уреда да се мери.... най добре е сега да го разредиш малко с вода ама колко не мога да ти кажа тъй като и литража(килограмите )на гроздето може да си объркал :D
Пс.; 5 до 10 литра вода....

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 23 Окт 2017, 19:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Окт 2011, 15:48
Мнения: 157
Местожителство: Варна
- на 100 кг грозде със захарност 16 до 22 трябват 7,7 кг захар
- на 30 л вода до 22 захарност трябват 8,5 кг захар

така че грешката е вярна, по-скоро какви са дрождите и температурата


Върнете се в началото
  
 
 [ 13 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима