Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 09 Дек 2016, 20:05

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 116 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 04 Юли 2014, 21:38 
Online
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 870
Местожителство: Плевен
Поне литър и половина :)
Серозно ли да приема че от кг. захар вадите литър ракия?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Юли 2014, 22:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Апр 2014, 14:07
Мнения: 44
Признавам си без бой, незнам от кое колко пуща, ама такъв спомен имам от прочетеното тук и подобен резултат получих. Ако някой знае некоя формулка или таблица нека и разтърка кокалцата да разберем за що иде реч.
Тия дни оцветих кайсийката с черница и в скоро време ще почне да намалява :prost2: .


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Юли 2014, 07:58 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Юли 2011, 17:19
Мнения: 36
От доста време ползвам сайта Home Distillation of Alkohol. До сега не ме е подвеждал с резултати. Превода е гугълски, но се разбира. Пишете в GOOGLE - home distillation of alkohol. На първата страница на горният ред са изредени главите, които са развити в сайта. Там избирате "sugar". От ляво в колонката избирате "добив". По този начин може да се добие представа и за други материали за добив на алкохол.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Юли 2014, 10:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
vnnaidenov написа:
Поне литър и половина :)
Серозно ли да приема че от кг. захар вадите литър ракия?

Ако си заложил 1кг захар в 4 литра вода+30% от обема на съда материал/грозде,кайсии/
се получава около 4.17 литра готов материал за варене. от него се вадят около
50.44алкохолни градъса. като махнеш 3% загуби се получава около 0.700 литра алкохол
на 50алкохолни градуса, ако го разредиш до 40градуса става 1литар. :megagrin:
Пс. това е груба сметка и не е съвсем точна, защото зависи как е протекла ферментацията
и други фактори като; как си разделил ракията при варене на, първак,средна, и паток.


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Юли 2014, 00:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2170
Местожителство: Пловдив
stanimirkata написа:
От доста време ползвам сайта Home Distillation of Alkohol. До сега не ме е подвеждал с резултати. Превода е гугълски, но се разбира. Пишете в GOOGLE - home distillation of alkohol. На първата страница на горният ред са изредени главите, които са развити в сайта. Там избирате "sugar". От ляво в колонката избирате "добив". По този начин може да се добие представа и за други материали за добив на алкохол.

@stanimirkata, хубаво си го дал, за да няма излишни спорове, ама както си го написал излиза само твоят пост :) На английски е alCohol. Иначе въпросният сайт е многократно цитиран тук. Там е описано, че от 1 кг захар може да се получи 550 мл чист алкохол. Има и калкулатор.
Съответно - 1,1 л 50%alc или 1,38 л 40%alc от 1kg захар.
За практиката умножете захарното съдържание (Брикс) по 0,54 за да получите алкохолното. (коефициент на Виктор) ;)
Мони вече е писал, че зависи и как ще разделяте.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Юли 2014, 16:20 
Offline

Регистриран на: 25 Ное 2013, 15:07
Мнения: 1
Колеги, имам проблем !
Преди пет дни заложихме два бидона с кайсии /бидон 120 л+две кофи кайсии+15 кг захар+45 л вода/. В единият бидон ферментацията протича нормално , а в другият кашата стана на желе. Захарта е от една и съща партида.

МОЛЯ ЗА СЪВЕТИ!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Юли 2014, 19:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
VASSYOKA написа:
Колеги, имам проблем !
Преди пет дни заложихме два бидона с кайсии /бидон 120 л+две кофи кайсии+15 кг захар+45 л вода/. В единият бидон ферментацията протича нормално , а в другият кашата стана на желе. Захарта е от една и съща партида.

МОЛЯ ЗА СЪВЕТИ!

Една кофа вода във бидона сложи и разбъркай....

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Юли 2014, 21:19 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5803
Местожителство: София
Желето е болест.
viewtopic.php?p=26256#p26256

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Юли 2014, 22:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
Забравих :datz: кофата трябва да е с вряла вода....
Тази процедура е пробвана от двама души във форума и работи.
Наистина е болест,мисля че се казваше ''цветясване''.....

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2014, 12:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Юли 2013, 16:30
Мнения: 26
Здравейте господа.Искам само да споделя какъв материал използвах и какво получих аз.Знам че не е перфектно извършена процедурата затова повтарям че само споделям.МОЯТА КАЙСИЕВА:140КГ КАЙСИИ,25КГ ЗАХАР(ТРЯБВАШЕ ДА Я РАЗТВОРЯ В ТОПЛА ВОДА ЗАРАДИ ДРОЖДИТЕ,НО ТОГАВА НЕ ЗНАЕХ) 80Л. ВОДА(ТРЯБВАШЕ ДА СЛОЖА 1:5,НО СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ...),ПО 2 ПЪТИ НА ДЕН БЪРКАНЕ(СУТРИН И ВЕЧЕР ОТ БАЩА МИ-БЛАГОДАРНОСТИ ЗА КОЕТО),ХУБАВО ПОКРИВАНЕ ДА НЕ ВЛИЗАТ ВИНАРКИ И НА ШЕСТИ ДЕН ПРИ ИЗМЕРЕН СИРОП НА 0 ПРОЦЕНТА ЗАХАРНОСТ И НА ВКУС НЕ Е СЛАДЪК И КЛЕЧКА КИБРИТ НЕ ГАСНЕ НАД ДЖИБРИТЕ СВАРИХ 33Л. НА 61 ГРДУСА РАКИЙЧИЦА.Много съм доволен!!!!!!!!!В МОМЕНТА АЕРИРАМ,РАКИЯТА Е ПРЕВЪЗХОДНА.БИДОНИТЕ БЯХА НА СЯНКА.ВАРИХ НА КОЛОНА.ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ,УСПЕХ,ГОЛЯМ РАНДИМАН И НЕКА СПЕЦИАЛИСТИТЕ ВСЕ ТАКА ДА ПОМАГАТ ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ :klatsch: !


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2014, 13:47 
Offline
Модератор

Регистриран на: 11 Юли 2008, 18:10
Мнения: 268
Писането с главни букви във форума не е желателно колега. Иначе относно рандемана - от 100 кг кайсии ферментирани без захар излизат 16литра ракия на 36 градуса. От захарта трябва да се изкарат от 1 кг.захар - 1 литър ракия на 40 градуса. Следователно прогнозният добив трябва да ти е 29 литра на 61 градуса, а ти си извадил 33 литра което е много добре!!!

_________________
Никога не обещавай възможното. Всеки може да
направи възможното. Трябва да обещаваш невъзможното...... А пък
ако се провалиш, е, добре, нали то си беше невъзможно


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 116 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима