Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 07 Дек 2016, 18:58

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 14 Фев 2015, 09:58 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Юни 2014, 10:13
Мнения: 29
Местожителство: София
Здравейте,колеги!Първо искам да Ви пожелая Честит празник!Много забавления с хобито!Сега на въпроса-една моя позната ме помоли да попитам дали е възможно в джибрите да се сложи шоколад за повишаване на захарността(подарили са й 20 хг с изтекъл срок на годност)и дали въобще може да се измери захарността на самия шоколад?Мен лично ме притеснява дали с тия консерванти в сухото мляко въобще може да протече ферментация.Ако имате опит ще съм Ви благодарен за някаква информация.Поздрави и наздраве !


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Фев 2015, 10:24 
Online
Аватар

Регистриран на: 19 Дек 2010, 10:57
Мнения: 678
Защо да не стане?Според мен има ли захари ферментация ще протече.Друг е въпросът за качеството на крайния продукт.
Руснаците,например,казват, че самогон става и от табуретки,стига да има захар. :D
Това,последното,е шега,разбира се! ;)

_________________
Човек най-няма сметка,когато прави на хората сметката!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Фев 2015, 10:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2170
Местожителство: Пловдив
Мисля, че не е редно. Преработката на захарите (в случая алкохолна ферментация) и преработката на протеините са толкова различни процеси, че със сигурност крайният продукт няма да е добър.
Не само млякото, ако шоколадът е млечен, какаото също е богато на протеини, че и на мазнини.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Фев 2015, 18:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Юни 2014, 10:13
Мнения: 29
Местожителство: София
Благодаря!Ще й кажа ,че е по-добре да не рискува да експериментира с материала-идеята й беше за житна ракия.Поздрави!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Фев 2015, 18:47 
Online
Аватар

Регистриран на: 19 Дек 2010, 10:57
Мнения: 678
buhala622 написа:
Благодаря!Ще й кажа ,че е по-добре да не рискува да експериментира с материала-идеята й беше за житна ракия.Поздрави!


Житна с аромат на шоколад? :afraid: ..........Защо не! :nixweiss:Хем ще си пиете "шоколадката",хем няма да препичате разни трески по партигриловете и да горите тока! :lachtot:

_________________
Човек най-няма сметка,когато прави на хората сметката!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Фев 2015, 23:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2170
Местожителство: Пловдив
Не стана ясно каква точно е целта. Но за всеки случай, само информативно - скорбялата в житото е полизахарид. Полизахаридите не се преработват от дрождите, но има начини (и то широко дискутирани във форума) полизахаридите да се разградят до прости захари, годни за алкохолна ферментация. Та не само без шоколад, но и без захар може :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Фев 2015, 08:22 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Юни 2014, 10:13
Мнения: 29
Местожителство: София
Става дума за житна ракия без озахаряване на зърното(ще се използва вместо табуретка :D ).По рецептата 1:1 със захар-вместо нея иска да използва шоколада.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: JEEP и 11 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима