Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 14:06

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2009, 11:26 
Offline

Регистриран на: 22 Юли 2009, 19:52
Мнения: 16
Местожителство: wv. tarnovo
Здравейте, имам един въпрос към вас.Реших да си правя домашна ракия от джанки направих си казан от перални алпака лула и серпентина от бакър както и да е да дойда на въпроса .Сложих около 70-80кл. джанки разбих ги с дрелката на втория ден разтворих 9кл.захар в около 30л. вода разбърках го и след 1час мерих захарността беше 19 затворих варела с капак сложих и найлон върху него да не издиша на петия ден рекох да видя какво става отворих варела отгоре има 3пръста люспи разбутах от единия край да видя надолу какво става сока е бистър извадих един буркан да меря пак захарността и сега показва 5 захарност бях чел някъде във форума щом захарта падне може да се вари та вие какво щеме посъветвате да варя ли. Забравих да кажа че друг път не съм правил ракия. Благодаря предварително


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2009, 19:56 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 543
Местожителство: г. Русе
колега добре дошъл :)

значи


rifad написа:
Здравейте, имам един въпрос към вас.Реших да си правя домашна ракия от джанки направих си казан от перални алпака лула и серпентина от бакър както и да е да дойда на въпроса .Сложих около 70-80кл. джанки разбих ги с дрелката на втория ден разтворих 9кл.захар в около 30л. вода разбърках го и след 1час мерих захарността беше 19


До тук си супер колега ;) , но не трябва да затваряш херметически варелът (съдът в който "ври" материалът), понеже в началото протича така наречената бурна ферментация и се отделя много СО2 и е хубаво да го разбъркваш по 3 пъти на ден докато спре силното "врене" . Едва когато материалът ти е готов за варене и нямаш време или нещо те възпрепятства тогава запечатваш здраво варелът,за да не излита спиртът в атмосферата.

rifad написа:
показва 5 захарност

Колега изчакай го да покаже 0 и го мятай в казана. Това бих направил аз,ако искаш изчакай го да се избистри хубаво както правят старите хора но се губи някое и друго кило ракия според мен. Твой е изборът. Успех .... И наздраве!

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2009, 20:32 
Offline

Регистриран на: 22 Юли 2009, 19:52
Мнения: 16
Местожителство: wv. tarnovo
благодаря WUFAN за съвета значи след 2,3 дена мисля да го мятам в казана и ще пиша за резултата.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2009, 22:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Целта на по ранното варене, според мен не е толкова за загубата на алкохол от колкото че се губи плодовият аромат. Преди два дни варих материала ми от сливи беше готов преди една седмица, но го консервирах сложих 5кг спирт и спрях тихата ферментация, след това затворих бидона херметически. Ракията излезе с разкощен аромат..

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2009, 23:29 
Offline

Регистриран на: 25 Авг 2009, 01:29
Мнения: 10
Местожителство: Разград
Миналата есен неуспях да сваря 1 бидон и го сварих тази пролет.Ракията не беше мръднала, излезе си вси4ката само аромата го няма но ще я преваря

_________________
Седя и си мисля седя и си мисля по едно време усещам че само си седя ;)


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: TRANSFORMERS и 6 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима