Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 17 Авг 2017, 00:58 Дата и час: 17 Авг 2017, 00:58

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 87 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 10 Май 2015, 18:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1513
Местожителство: Wallis and Futuna
Не знам при вас,но аз почвам виноделието :)
Каберне и Сира...3 дни студена мацерация след мачкане и отделяне на чепките.Захарност съответно 26 % и 25 %..


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 10 Май 2015, 18:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2635
Местожителство: ''Survivor'' България
Така е тя, като Чили ти е в задния двор.... :lol: Успех и :prost2:
че при на е ракиено време.....

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 11 Май 2015, 11:38 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6185
Местожителство: София
Eъййй, качи една две снимки да оплакнем очите...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 13 Май 2015, 00:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1513
Местожителство: Wallis and Futuna
Прикачени файлове:
image.jpg
image.jpg [ 149.97 KiB | Прегледано 2521 пъти ]
Прикачени файлове:
image.jpg
image.jpg [ 138.23 KiB | Прегледано 2521 пъти ]
:megagrin:


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 13 Май 2015, 10:22 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6185
Местожителство: София
кисело е :megagrin:

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 13 Май 2015, 10:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 1033
Местожителство: Плевен
Лисицоооооо :lachtot:


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2015, 08:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Авг 2009, 12:59
Мнения: 91
Местожителство: София
Първи впечатления от тази година от пазара в Благоевград:
Мускат отонел 1-1,20лв.;
Тамянка 1,20лв;
Сандански мискет 1,10лв.;
Захарност 22-23 според търговеца.
Пак според него се очаква цената на мерлото да е "80-90ст. може и 70", евентулано започват да го берат тази седмица края.


ПС. Темата защо е в тоя раздел! :!: :?:


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2015, 20:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2635
Местожителство: ''Survivor'' България
А дано..... :D
http://infopleven.com/%D0%B4%D0%BE%D0%B ... %B7%D0%B4/

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 31 Авг 2015, 10:20 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6185
Местожителство: София
Пино ноар на 80ст изба Винал Ловеч.
Апропо сливите там са 30ст...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 06 Сеп 2015, 12:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2294
Местожителство: Пловдив
Хасковско, район Стамболово. Тамянка в много добро състояние и над 26 Bx. Гроздоберът приключи.
ПП. Забравих - на 1 лв.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 13 Сеп 2015, 10:49 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6185
Местожителство: София
Днес на борсата в Дружба Мускат Отонел на 1,30!!!!
Даже не погледнах как изглежда-на тази цена и позлатено да е няма да взема.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 13 Сеп 2015, 12:40 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2635
Местожителство: ''Survivor'' България
ilu6a написа:
Днес на борсата в Дружба Мускат Отонел на 1,30

В Плевен ми обявиха цена 1.20. ама му е рано още за бране, някъде към 25-6 ти.
Сигурен съм че цената ще падне до 0,80ст и надолу, тази година има много грозде.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 13 Сеп 2015, 14:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 1033
Местожителство: Плевен
Купихме от Лозица на 1 лв. преди седмица.18 градуса.
Интересното е че преди две седмици купихме от Дебово със захарност 22-23.
А това от Лозица изглеждаше по добре.
Мускат отонел на 80 ст. ще е трудна работа.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 13 Сеп 2015, 16:19 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Ное 2013, 22:26
Мнения: 552
Муската не изфирясва ли когато презрее? Имам един" Ооо Тонел" и нарочно следя какво се случва с аромата.Те са няколко гроздета и щипя от време на време за да се ориентирам.Нямам рефрактометър, но от опит мисля, че захарността е около 20%. Аромата обаче нито се губи, нито усилва и е доста слаб според мен.Някой има ли собствени наблюдения?
Имам и Пино Ноар, което с всеки ден все повече ми харесва. Знам, че ако се изпусне момента за бране качеството ще падне.Ама човек като няма собствен опит трудно може да прецени.
Това е на височина 715 м. Годината е добра за разлика от миналата, и гроздето може да виси още бая време.
Искам да се ориентирам какво да оставя, и какво да махам.

_________________
Който разбрал - разбрал...


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 13 Сеп 2015, 19:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 1033
Местожителство: Плевен
Ти като казваш че на Мускат отонел аромата е слаб,не знам какво ще е с някое по ароматно грозде :)
Като почнем да мелим и мирише на 100 метра.Единствено Врачански мискет е на неговото ниво,да не кажа че с мааааааалко го бие,но е по-рядък сорт.Случвало ми се е да занеса някъде ракия от Отонела и да ме питат каква е тази "парфюмирана"
ракия.


Върнете се в началото
  
 
 [ 87 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: dimovdid и 9 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима