Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 05 Дек 2016, 17:27

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 87 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 12 Окт 2015, 12:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 512
Местожителство: някъде в Безхаберия
След тези дъждове май няма читаво грозде вече,остава само мавруда.

_________________
Платена истина-няма!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Окт 2015, 17:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Окт 2012, 13:49
Мнения: 354
На мен пък ми се върти в главата една идея... :idea:
Няма ли някой от форумните братя, дето да продава наистина негово грозде в/или близо до София.
Така и така, ще се дават едни пари и аз предпочитам да ги дам на човек, на който съм чел няколко мнения и имам представа що за майстор е.
А не, на случайни пишман търговци, дето за лев повече ще продадат и гащите на баба си.

_________________
Another world is possible, защото когато Парите са всичко, всичко друго е нищо!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2015, 21:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Апр 2014, 19:41
Мнения: 12
Ванка, миналата седмица си взех от София Люлин мерло и каберне да допълня бидонЯ. Захарност 24% , едри хубави зърна ,направи ми впечатление ,че мерлото беше доста едро. Регион Свиленград .


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2015, 22:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Окт 2012, 13:49
Мнения: 354
Благодаря Митак, ама идеята ми бе - някой от тук пишещите, ако продава известно количество да си купим от него, а не от непознат търгаш. Както и да е .... явно си го кътат форумните лозари ;)
Поръчах си мерло/маврут / 50кг/50кг/ и в събота ще видим какво ще ми докарат.
Най-много да "оттичам" до Люлин :) ;)

_________________
Another world is possible, защото когато Парите са всичко, всичко друго е нищо!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2015, 23:39 
Online
Аватар

Регистриран на: 26 Мар 2015, 16:59
Мнения: 75
Местожителство: София
Здравейте, първо мнение и първо вино за мен :shock: Взех от Люлин ( супер близо е до мен ) 150 кг. мерло и 50 кг. мавруд. След кратко проучване :explode: взех от там дето видях най-много да купуват. Буса с благоевградска регистрация и предлагано от тях "широка мелнишка" ме накара да си мисля, че са от региона, но след разговор разбрах, че гроздето е от асеновградския регион. :nixweiss:
След смиляне ( дават го на 80 ст./кг ) показа 23 % захарност, което ми се стори добре.
Сега като чета, че от Люлин има и други доволни се замислям за още грозде от свиленградското :nixweiss:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2015, 23:42 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Сеп 2013, 11:17
Мнения: 12
Цитат:
Мавруда трябва да е 26-28%...


Абе аз сериозно питах, а се чудя сега твоето ирония ли е или да сменям дилъра :)

Като гледах из форума и уикипедия ми направи впечатление че за Мавруд наистина дават по-ниска захарност, а и тая година с многото плод със сигурност се отразява на качеството - та ми се стори нормално :buch:

Ако не си заслужава 20 градуса - да почвам да търся алтернативи докато е време... :google:

Гледах и разни обяви за Мавруд на 25-26-27 градуса но чак не ми се вярва, особено като гледам дори Мерлото и Кабернето че не навсякъде ги доближават.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2015, 00:11 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5791
Местожителство: София
Не ,не се шегувах-по това време съм купувал с такава захарност.
Айде прав си ,че годината е урожайна и никой от по-малките производители не му е и минало през акъла да ореже част от добива за сметка на качеството...но друго винено грозде освен памид на захарност 20% аз не бих взел.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Окт 2015, 19:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Сеп 2013, 11:17
Мнения: 12
Благодарско за мнението!

Аз все пак изчаках до сега и вече нямам особено избор, освен това съм се уговорил с човека и не искам да го подвеждам - та тази година за сефте ще правим мавруд :)

Догодина ще го мисля на нова сметка.. какво да правя като няма някой на който да разчитам около София, а надалеч е пак на късмет работата и ми е трудно да обикалям и да търся читави хора които си гледат грозде а не търгаши които препродават.

Човека поне е свестен и разбран, има мелачка, като се уговорим нещо няма тън-мън, та догодина ако изкара по-хубаво грозде няма да се колебая и да си правя експерименти по борсите а ще му се обадя и ще си свърша работа.

Иначе всяка година вземам от различни места и все е филм :) До сега винаги успешен макар и с много нерви и забележки, но искам да намеря някой читав човек от който да си пазарувам всяка година и да знам че каквото каже и каквото се разберем - това е.

Не ни е лесно на Софийско-разположените винарки но без вино ви е ясно че НЯМА НАЧИН да се изкара топла и приятна зимата :)

Успех и на всички останали които вече мерят и оттакат, дано да се радваме на страхотно винце и тази година!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Окт 2015, 21:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2166
Местожителство: Пловдив
ilu6a написа:
Мавруда трябва да е 26-28%...
Всяка оферта е по-добра от Дружба.

:) Зависи. Ако е от оня крилатия, трудно докарва и до 24. Що ли му викат мавруд :nixweiss:
Ама пък е с висока киселинност и със свежи плодови аромати. Според мен смело може да се експериментира за лятно вино ако се изтегли по-ранко :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Окт 2015, 21:53 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Ное 2013, 22:26
Мнения: 552
"Ако е от оня крилатия, трудно докарва и до 24. Що ли му викат мавруд"
Това "Евмолпия" ли е?

_________________
Който разбрал - разбрал...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Окт 2015, 22:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2166
Местожителство: Пловдив
Май да. Едра чепка с по-малки като крилца. Казват, че дава до 2 т/дка и зрее рано. Няма как да е с висока захарност.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2015, 11:40 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Сеп 2013, 11:17
Мнения: 12
Мавруда се оказа 16 градуса.. но пък бях се вдигнал от София с ремарке и бидони и с познати да вземем заедно... та реших че по-добре да купя захар отколкото от начало да търся и да организирам от друго място.

И така, 15 кила захар за първи път да слагам на материала тая година.
С транспорта, чували, тиксо и т.н. всичко до бидона на 24% - излезе 82 стотинки крайна цена за килограм.

Вчера /тази сутрин/ привърших със захарсоване, сулфити, дрожди.. но се чудех едно последно нещо:

Чел съм че ензимите се слагат по същото време когато и дрождите но не знам колко може да се отложат и дали ще има същия ефект ако ги набухам след ден-два... когато намеря от къде да си купя?


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 87 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима