Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 05 Дек 2016, 20:57

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2015, 18:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 02 Сеп 2013, 20:01
Мнения: 39
Във форума някъде бях чел за това , но не мога да го намеря сега,за това ще ви питам.Когато е валяло може ли да бера грозде за ракия,дали отмива дрождите,и как става брането след дъжд,колко време се чака.Не искам да ползвам култивирани , а и сега няма от къде да ги купя.Сега валя дъжд,а аз искам да бера утре ако не вали.Благодаря предварително.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2015, 21:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2507
Местожителство: ''Survivor'' България
Спокойно, те дрождите и в дъждовно време са гладни за захарчица.
И аз утре ще бера Сирата, щото ще се напука от тоя дъж,
Пс като казах дъж ей това стана днес в Плевен;;;;
https://www.facebook.com/gpangelov/vide ... nref=story


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2015, 22:03 
Online
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 853
Местожителство: Плевен
Аз мислех тази вечер да беря :megagrin:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2015, 23:32 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2167
Местожителство: Пловдив
Ми като сте свили тръбите за валандъри, така ще е :lachtot: :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2015, 18:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: 02 Сеп 2013, 20:01
Мнения: 39
Обрах го,смачках и сложих захар,догодих го до 20% но да ви питам, понеже има още място може ли да сложа утре още 5 кг захар едно към четири за да изкарам ,дали ще е късно и може ли да се обърка нещо.Благодаря ви.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2015, 19:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 29 Апр 2012, 12:50
Мнения: 257
Местожителство: ESPAÑA
Привет @dovisiozo,ако е тръгнала ферментацията,и си решил да добавиш още захар за повече ракия,можеш спокойно да добавиш това което си написал!!
П.П Колко ти е материала!?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2015, 20:28 
Online
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 853
Местожителство: Плевен
Прави сироп 3,5-1 и доливай.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2015, 11:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 02 Сеп 2013, 20:01
Мнения: 39
100 кг грозде,със захарност 17, сложих 3 кг захар за вдигане до 20 % и още три кг за повишаване на рандемана,но остана място в бидона и вече сложих още 5 кг разтопени в 20 литра вода.Ферментацията тръгва вече,и се надявам всичко да е наред,падне ли на 0% отивам да варя, че трябва да бера и Попска круша а там вече ме е малко страх,въпреки че миналата година с съвети от форума сварих много хубава крушовица,но все ме е страх тази ракия да не загори.Поздрави на всички,и ако има нещо ще питам че сега е много важен сезон за мъжете,слагаме си зимнина от течната :zauf2:


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: marinero_bg и 9 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима