Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 04 Дек 2016, 02:15

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 04 Сеп 2009, 21:05 
Offline

Регистриран на: 01 Сеп 2009, 15:42
Мнения: 6
Местожителство: Skala
Здравейте, колеги и добре заварили! Варя ракия от няколко години и ми е много приятно хоби както производството така и консумацията :wink: Миналата година за сефте чух че джибрите от синята слива могат да се заложат втори път след варенето на ракия, вече събрах доста инфо като даже ми казаха че може да изкарам повече ракия от първия път. Аз обаче съм си малко недоверчив и реших да се посъветвам с вас. Днес заложих към 350кг моля дайте съвет да се опитвам ли пак да правя нещо или няма смисъл. Предварително ви благодаря и се извинявам ако темата я има някъде и съм я пропуснал. Иначе да се похваля днес изкарах 20литра крушова от 80кг круши и 10 кила захар :D


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Сеп 2009, 21:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Ами синята слива не я ли пасираш, защото аз от джанки 90кг. като ги пасирах на 6-7ден от започване на ферментацията когато прецедих джибрата извадих една кофа костилки и една кофа шлюпки, другото е вода. Ако мачкаш плодовете може да ти остане някъква джибра но ако ги пасираш остава много малко. Мисля че по добрия вариант е да ги пасираш защото извличаш всичко от плода а ако искаш да изкараш повече но с по слаб аромат сложи повече захар. :lol:

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Сеп 2009, 22:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 512
Местожителство: някъде в Безхаберия
keraca написа:
Иначе да се похваля днес изкарах 20литра крушова от 80кг круши и 10 кила захар :D

Тия круши големи рандеманлийки бе,-браво(макар че не вярвам)! :D :D :D


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Сеп 2009, 20:02 
Offline

Регистриран на: 01 Сеп 2009, 15:42
Мнения: 6
Местожителство: Skala
:D то и аз неможах да повярвам но е факт /е сложих и 5 лтра молоз де :roll: / ама като знам че крушата непуска много пак си е за хвалба :D

Иначе Петьо сливата я сложих цяла, няма кой да си играе да маха костилки а бъркалката /за теракот/ която си бях направил се смаза и заприлича на нищо. Бъркам ги яко с един кол с много пирони с цел накъсване на плода.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Сеп 2009, 13:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Аз пречаботих бъркалката и върши перфектна работа
Изображение

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Сеп 2009, 19:21 
Offline

Регистриран на: 25 Май 2008, 12:37
Мнения: 193
И аз препоръчвам да не се използват повторно джибри от сини сливи (както и каквито и да било други джибри). Ако искаш повече ракия просто слагаш повече захар и разреждаш до 20% захарност.

Наистина като се пасират сливите от тях остават само люспи и костилки накрая... (от 75 кила джакни останаха 1-2 кофи люспи и костилки)

_________________
Каквото си посееш, това и ще пиеш.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Сеп 2009, 17:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Авг 2009, 12:59
Мнения: 90
Местожителство: София
Сливова ракия варя от 9 години и преди 2г опитах второ варене на сливовите джибри. Общо взето нищо работа, изкара си това което е пуснало от захарта, самите сливи явно пускат много малко. Не си заслужава просто.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Сеп 2009, 21:42 
Offline

Регистриран на: 01 Сеп 2009, 15:42
Мнения: 6
Местожителство: Skala
Благодаря ви колеги, аз определено се отказах да правя глупости ама много ме убеждаваха и за това реших да се консултирам, а и тази година е доволна на грозде :D


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима