Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 08 Дек 2016, 08:39

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 10 Сеп 2009, 11:25 
Offline

Регистриран на: 22 Юли 2008, 12:32
Мнения: 2
Местожителство: lovech
Здрвеите!Купих си 1 тон сини сливи,и по принцип съм правил но ако знаете точния начин на дестилация,да ми помогнете!?


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Сеп 2009, 21:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Ами, купи си и 50кг. захар /и 100 да вземеш няма да збъркаш/, препоръчвам ти да пасираш сливите, аз ги пасирам с това
Изображение
бая бърка не ще има ама си заслужава.
Захарта я разтвори 1кг. захар 3л. вода и добави към материала.
Мая недей да слагаш, разваля аромата и вкусъ.
На щестият, седмия ден след започване на ферментацията прецеди материала /отдели/ костилките и шлюпките /аз използвам мрежа за рачило/. Когато захаромера потъне в джибрата колкото потъва в чиста вода си готов за варене.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2010, 13:40 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Авг 2010, 09:28
Мнения: 23
Местожителство: София
Здражейте, извинявам се че пиша в стара тема, но мисля че въпроса ми е по темата. :)
Вече няколко пъти чух и прочетох че костилките на сините сливи трябва да се махнат. Какво става ако не ги махнеш?
:prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2010, 14:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Цитат от "Технология на високоалкохолните напитки" - Когато на ферментация се подлагат плодовите каши, съдържащият се в ядките глюкозид амигдалин се хидролизира под действие на киселините на кашата и на ензима емулсин, при което се получават глюкоза, бензалдехид и циановодородна киселина.
Прикачени файлове:
amigdalin.JPG

Количеството на образуваната циановодородна киселина зависи от съдържанието на амигдалин и от условията за хидролиза. В узрелите костилкови плодове количеството на амигдалина е 0,6 - 2,5 %.


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Авг 2010, 14:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Авг 2010, 09:28
Мнения: 23
Местожителство: София
Тоя учебник("Технология на високоалкохолните напитки") е доста полезен. Заслужава си да го :buch: . Някои има ли го в електронен вариант ? :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима