Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 08 Дек 2016, 02:45

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 04 Ное 2015, 11:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Фев 2015, 09:51
Мнения: 230
Местожителство: Пловдив
А аз смятам,че е обратно-много зависи какво се слага в буретата.... след бариците (ако въобще има такива на много от известните марки) дестилата претърпява сериозна обработка......

viewtopic.php?f=7&t=90&p=49322&hilit=%D0%B1%D0%B3+%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D1%86#p54677

Бях купил специално за сравнение Джак N 7 Джак N 2 ДжакN3 и singe barrel`s Има наистина някаква обща основа,но разликата във вкусовете е огромна....Няма как това да е САМО от отлежаването....

_________________
Кеф цена няма....Нещата трябва да са "пипнати"....!!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Ное 2015, 15:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
ilu6a написа:
А разликата във вкуса каква е?


Ами има разлика ...
Уискарите казват че от немския се получавал по-силен малцов аромат.
А бира правена в домашни условия с болярски малц я познаха в Кошице, че има нещо в малца ...
Аз лично трудно хващам разликата, но някак си стои едно тревисто нашия малц.
То зависи много и от последващата обработка при озахаряването (ако за бира говорим) - дали ще се прави протеинова пауза или не, дали има фенове на декокцията :)
За уиски предполагам че няма да има голямо значение как точно се озахарява.

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Дек 2015, 17:42 
Offline
Аватар

Регистриран на: 02 Окт 2012, 20:52
Мнения: 116
Някой пробвал ли е да озахаряване немалцовано зърно с малц без разваряне?
Аз съм пробвал 50% малц с 50% булгур (натрошена пшеница) в малки количества (4 кг.) и всичко мина като за 100% малц. Нямаши никакви проблеми, нито с прецеждането, нито с ефективността. Не знам обаче при 20% малц и 80% зърно какво ще стане.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Дек 2015, 18:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Фев 2015, 09:51
Мнения: 230
Местожителство: Пловдив
Точно за това иде реч в темата...При много силен (хубав) малц,теоретично малца има ензимна сила да озахари 1: 5 пъти !!!Не рискувай!!! повечето кора работят 1:4 а някой и 1:3....Малц-зърно....може и 1:2 и както си пробвал 1:1-Оттук и безбройните различни рецепти....(за вкусови качества говоря )

_________________
Кеф цена няма....Нещата трябва да са "пипнати"....!!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима