Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 07 Дек 2016, 14:43

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 06 Яну 2016, 12:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Дек 2013, 22:11
Мнения: 31
Здравейте колеги и ЧНГ. Искам да споделя за един проблем и евентуално да дадете насоки какво да направя. С мой приятел варихме ракия от бяло грозде /не е правено вино/, та той реши да даде ракията за изследване. Оказа се, че етилацетата е 4 пъти над нормата. Нямам идея на какво може да се дължи и как да постъпиме. Ще бъда благодарен за всеки съвет.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Яну 2016, 13:10 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1842
Местожителство: София
viewtopic.php?p=44994#p44994

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Яну 2016, 20:53 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Сеп 2012, 08:25
Мнения: 411
Така поставен проблема - единствено ми идва наум повторна дестилация на обикновен аламбик с отделяне на първоток и бавно покачване на температурата в началото - демек без много зор до отделянето на първите литър - два.
За съжаление малко ще намалее аромата, освен ако нямаш отнякъде пращина....


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима