Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 04 Дек 2016, 18:25

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 36 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2016, 01:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Окт 2010, 19:39
Мнения: 30
Местожителство: Бургас
Във връзка с горния пост искам да попитам следното. Ако материалът вече е готов за варене, но поради някаква причина ще отложим варенето примерно с 2-3 седмици какво количество алкохол трябва да се сложи на 100 литров бидон, за да го запазим? Примерно 45 градусова ракия, която така или иначе ми е за преварка. Може ли да се слагат и патоки и колко?
Благодаря!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2016, 06:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
Ако е за 2-3 седмици,не слагай нищо...запечатай бидона,дотолкова,доколкото да няма влизане на въздух.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2016, 22:21 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5786
Местожителство: София
L35 написа:
dimovdid написа:
Същевременно съм имал и случаи над шапката да има по една педя пяна. Ама какви ги говоря, добре е че се забавляваш..

Каква пяна над шапката??????????????????
Само си приказваш...ферментирал бил 500кг...друг път.

Пяна има по педя при белите вина,ама там шапка няма.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Сеп 2016, 07:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 853
Местожителство: Плевен
ilu6a написа:
при белите вина,ама там шапка няма.

В какъв смисъл няма шапка?
L35 написа:
над шапката да има по една педя пяна.

Избива пяна на места,но чак пък педя :?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Сеп 2016, 14:25 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5786
Местожителство: София
vnnaidenov написа:
ilu6a написа:
при белите вина,ама там шапка няма.

В какъв смисъл няма шапка?

Ами правилната ферментация е без люспите,само мъст...та за това казвам няма шапка.То и за това се пени доста.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Сеп 2016, 16:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 853
Местожителство: Плевен
Пак не съм чел.Явно става въпрос за вино :datz: Извинете. :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 36 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Kiril8305 и 12 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима