Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 23 Ное 2017, 17:26 Дата и час: 23 Ное 2017, 17:26

Часова зона: Европа/София




 [ 79 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2016, 01:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Окт 2010, 19:39
Мнения: 63
Във връзка с горния пост искам да попитам следното. Ако материалът вече е готов за варене, но поради някаква причина ще отложим варенето примерно с 2-3 седмици какво количество алкохол трябва да се сложи на 100 литров бидон, за да го запазим? Примерно 45 градусова ракия, която така или иначе ми е за преварка. Може ли да се слагат и патоки и колко?
Благодаря!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2016, 06:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1541
Местожителство: Wallis and Futuna
Ако е за 2-3 седмици,не слагай нищо...запечатай бидона,дотолкова,доколкото да няма влизане на въздух.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2016, 22:21 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6577
Местожителство: София
L35 написа:
dimovdid написа:
Същевременно съм имал и случаи над шапката да има по една педя пяна. Ама какви ги говоря, добре е че се забавляваш..

Каква пяна над шапката??????????????????
Само си приказваш...ферментирал бил 500кг...друг път.

Пяна има по педя при белите вина,ама там шапка няма.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 30 Сеп 2016, 07:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 1143
Местожителство: Плевен
ilu6a написа:
при белите вина,ама там шапка няма.

В какъв смисъл няма шапка?
L35 написа:
над шапката да има по една педя пяна.

Избива пяна на места,но чак пък педя :?


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 30 Сеп 2016, 14:25 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6577
Местожителство: София
vnnaidenov написа:
ilu6a написа:
при белите вина,ама там шапка няма.

В какъв смисъл няма шапка?

Ами правилната ферментация е без люспите,само мъст...та за това казвам няма шапка.То и за това се пени доста.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 30 Сеп 2016, 16:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 1143
Местожителство: Плевен
Пак не съм чел.Явно става въпрос за вино :datz: Извинете. :)


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 02 Юни 2017, 10:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Авг 2015, 13:44
Мнения: 10
Местожителство: Ямбол
Здравейте,
от 2 години съм в занаята. Тази година мисля да ползвам преса да извадя само сок. Да попитам в този случйа ще има ли нужда от разбъркване ?!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 02 Юни 2017, 11:01 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6577
Местожителство: София
Възможно е да минеш и без бъркане,ако спазваш технология-активатори,храни,дрожди...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 02 Юни 2017, 13:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Авг 2015, 13:44
Мнения: 10
Местожителство: Ямбол
Няма ли да стане същата рецепта както при нормално намачкани джибри, само че ще е само сок ? Тогава не виждам смисъл да се бърка.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 02 Юни 2017, 21:14 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6577
Местожителство: София
Какво точно питаш последно???

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 05 Юни 2017, 15:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Авг 2015, 13:44
Мнения: 10
Местожителство: Ямбол
Нормално до сега:
Мачкам гроздето, разпределям го в бидони, слагам захар и вода и бъркам всеки ден.

Сега идеята ми е:
Да извадя само сок, без джибри, слагам захар и вода. Мога ли в тоя случай да не бъркам ?!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 05 Юни 2017, 15:35 
Online
Аватар

Регистриран на: 19 Дек 2010, 10:57
Мнения: 1005
Прави го по описания от теб начин.За да извадиш сок ти е необходимо само ситно разпробита и затапена отдолу пластм. тръба, напр. Ф50 и маркуч. ;)

_________________
Човек най-няма сметка,когато прави на хората сметката!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 05 Юни 2017, 16:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Авг 2015, 13:44
Мнения: 10
Местожителство: Ямбол
Имам преса !!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 05 Юни 2017, 17:14 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1386
Местожителство: Дупница
Колега, червено вино ли ще правиш или бяло?! Защото като гледам изобщо не си наясно с технологиите!

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 05 Юни 2017, 17:55 
Online
Аватар

Регистриран на: 19 Дек 2010, 10:57
Мнения: 1005
Като гледам ,май се е насочил към "самоток"...

_________________
Човек най-няма сметка,когато прави на хората сметката!


Върнете се в началото
  
 
 [ 79 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима