Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 23 Ное 2017, 17:33 Дата и час: 23 Ное 2017, 17:33

Часова зона: Европа/София




 [ 2 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 18 Сеп 2016, 17:17 
Offline

Регистриран на: 18 Сеп 2016, 17:03
Мнения: 2
Здравейте. Днес и аз подготвих джибри от бял мискет. Захарността му беше 18-19 гр. та със захарен сироп я вдигнах до 24. Не знам много ли е? Четох за сулфитирането, че за ракия не било желателно, защото после имало проблем при варенето. По принцип друга година правя вино и тогава задължително слагам Калиев метабисулфит и питомни дрожди, още като смеля гроздето. Въпроса ми е сега да сложа ли или няма нужда? Ако имате и други полезни съвети, моля да ги споделите. Предварително ви благодаря.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 18 Сеп 2016, 18:15 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1386
Местожителство: Дупница
Не сулфитирай и сложи култивирани дрожди! След това ще имаш време да прочетеш и повече от написаното във форума!

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
  
 
 [ 2 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 15 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима