Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 27 Юли 2017, 18:21 Дата и час: 27 Юли 2017, 18:21

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 9 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 12 Окт 2016, 22:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Дек 2013, 22:11
Мнения: 31
Преди месец купих 350кг грозде мускат отонел. Пресовах го и изцедих сока за вино. Към джибрите добавих 40кг захар и 150лт вода за ракия. Захарността беше около 20-21%. Ферментацията започна почти веднага. Преди около 10-на дена се успокои, даже джибрите в единия бидон потънаха. Захарността, измерена с рефрактометър, от една седмица е 11-12% и не мърда. Реалната захарност изчислена по таблиците би трябвало да е около 2-3%. Помещение е с постоянна темп. 21гр/има климатик/. Според вас да чакам ли още или да го мятам в казана.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 12 Окт 2016, 22:32 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6151
Местожителство: София
Изчакай.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 12 Окт 2016, 22:33 
Online
Аватар

Регистриран на: 19 Дек 2010, 10:57
Мнения: 859
В случая стъклен захаромер ще ти свърши по-добра работа,защото рефрактометъра се влияе от алкохола. Ако той ти е на "0"-в казана:) Мисля,че беше писано някъде по този въпрос.

_________________
Човек най-няма сметка,когато прави на хората сметката!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 13 Окт 2016, 10:22 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1255
Местожителство: Дупница
И стъкления се влияе от алкохола и ако показва 0 това означава че все още има захар! И за стотен път ще го кажа - опитвайте на вкус! Езикът не лъже!!!

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 13 Окт 2016, 22:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Дек 2013, 22:11
Мнения: 31
И със стъкления показа 11%, което според мен значи спряла ферментация. Поръчах дрожди и активатор за рестартиране на ферментацията. Утре ще ги сложа и ще видим какво ще стане.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 13 Окт 2016, 22:24 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6151
Местожителство: София
А до сега с какви дрожди е била мъста?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 13 Окт 2016, 22:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Дек 2013, 22:11
Мнения: 31
С оригиналните :wallbash: . Сложих вода и захар и след няколко часа ферментацията тръгна, ама ей го сега какво стана.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 13 Окт 2016, 22:53 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 533
Местожителство: някъде в Хейтърландия
batboby написа:
С оригиналните :wallbash: . Сложих вода и захар и след няколко часа ферментацията тръгна, ама ей го сега какво стана.

Това би означавало че не си влагал дрожди в мъстта?

_________________
Платена истина-няма!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 13 Окт 2016, 22:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Дек 2013, 22:11
Мнения: 31
Не съм.


Върнете се в началото
  
 
 [ 9 мнения ] 

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: kestrel и 23 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима