Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 02 Дек 2016, 21:46

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: За бялото вино
МнениеПубликувано на: 24 Окт 2009, 21:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Юли 2009, 20:37
Мнения: 43
Смачках грозде- шардоне.Захарност 24 об.%. Изтеглих 40 литра вино. Трета седмица вече и още е сладко, а което оставих за ракия - захаромера показва нула.За ракията съм изхвърлил всички чепки и е само шара, на която съм сложил 5 кг захар с 20 литра вода на 120 литра бидон. Цялото количество на гроздето е 200 кг. Нормално ли е да е толкова сладко виното? Моля помагайте!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: За бялото вино
МнениеПубликувано на: 24 Окт 2009, 22:13 
Online
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 512
Местожителство: някъде в Безхаберия
миро написа:
Смачках грозде- шардоне.Захарност 24 об.%. Изтеглих 40 литра вино. Трета седмица вече и още е сладко, а което оставих за ракия - захаромера показва нула.За ракията съм изхвърлил всички чепки и е само шара, на която съм сложил 5 кг захар с 20 литра вода на 120 литра бидон. Цялото количество на гроздето е 200 кг. Нормално ли е да е толкова сладко виното? Моля помагайте!

За бяло вино трябва търпение,тези 40 л. не са вино ,това е шира,мъст и т.н.,бялото е смоток,сирак или както го наричат по вашият край.Близо месец е бурната ферментация,тиха още 2 месеца,студове 2 месеца и като се огледаш станало пролет.И чак тогава......може и да не е готово напълно. ;)
п.п.А между другото захарността ти е много голяма. :shock:мах 22.

_________________
Платена истина-няма!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: За бялото вино
МнениеПубликувано на: 25 Окт 2009, 05:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Юли 2009, 20:37
Мнения: 43
Дали има начин да и помогна на тази захарност.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: За бялото вино
МнениеПубликувано на: 25 Окт 2009, 06:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Премести бурето на по топло, зада може да се засили ферментацията. Ако е спряла ферментацията стопли част от виното, температурата не трябва да е поголяма от 60 гр. и го върни в бурето. Също така продават и дрожди, на опаковките им е написано точно как трябва да се проицедира.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: За бялото вино
МнениеПубликувано на: 26 Окт 2009, 05:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Юли 2009, 20:37
Мнения: 43
Благодаря на всички съмишленици за навремените съвети.Ще деиствам по указания и ще докладвам


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 13 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима