Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 06 Дек 2016, 20:16

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Малко помощ :)
МнениеПубликувано на: 08 Ное 2009, 10:44 
Offline

Регистриран на: 08 Ное 2009, 10:30
Мнения: 1
Здравейте на всички... Имам проблем и се надявам някойк да ми помогне да го реша. Проблема е следният, някой знае ли как се прави с точност ракия от актинидия (киви). Имам около 200 кг. и се чудя какво да ги правя. Помагайте пък, ще почерим :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Малко помощ :)
МнениеПубликувано на: 08 Ное 2009, 13:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 512
Местожителство: някъде в Безхаберия
CEHATOP написа:
Здравейте на всички... Имам проблем и се надявам някойк да ми помогне да го реша. Проблема е следният, някой знае ли как се прави с точност ракия от актинидия (киви). Имам около 200 кг. и се чудя какво да ги правя. Помагайте пък, ще почерим :)

Също както и от сливи,кивито го направи на пюре,разпредели си го в съдовете,вода/захар 4/1,бъркай по три пъти на ден и това е.
Един приятел прави миналата година,не е доволен от рандемана,а аромата й е един много особен (по-скоро не можем да го възприемем като за аромат на ракия). :)

_________________
Платена истина-няма!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Малко помощ :)
МнениеПубликувано на: 08 Ное 2009, 18:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
След като го направиш на пюре се опитаи да измериш захарноста, докарай общото количество на 20% захарност, ако искаш вече да изкараш повече ракия добави захар вода 1/4. :prost:

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Малко помощ :)
МнениеПубликувано на: 08 Ное 2009, 20:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 512
Местожителство: някъде в Безхаберия
petiomalchev написа:
След като го направиш на пюре се опитаи да измериш захарноста, докарай общото количество на 20% захарност, ако искаш вече да изкараш повече ракия добави захар вода 1/4. :prost:

Няма как да премери захарността,толкова е гъсто че захаромера стои както го оставиш.
П.П. Същото ми се случи с грозде унгар.

_________________
Платена истина-няма!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима