Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 09 Дек 2016, 08:27

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 24 Ное 2009, 15:22 
Offline

Регистриран на: 24 Ное 2009, 15:09
Мнения: 12
Здравейте имам един въпрос сложих стари компоти в шарата -джибрите без да измеря захарноста защото я знаех но не сметнах и компотите и така явно стана много захарноста и сега виното не иска да стане сладко е и има лек отенък на кисело та въпроса ми е има ли лек за тая работа?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Ное 2009, 16:21 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5802
Местожителство: София
Нищо не пишете какво е количеството ,при каква температура сте го държали ,какъв съд,какви дрожди сте ползвали,бяло ,червено ли е...
Така никакъв конкретен съвет не можем да ви дадем.
Освен това прегледайте раздела за виното-може да намерите там отговори на въпросите си

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Ное 2009, 12:08 
Offline

Регистриран на: 24 Ное 2009, 15:09
Мнения: 12
Виното е 100л червено в бидон е дрождите са френски тук само такива има темперитурата е около 20 с в избата на блока в момента е 6% алкохола около 10-12% захарност поне така ми показва май ще стане на оцет благодаря ви за помоща предварително!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Ное 2009, 22:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Ако температурата в избата е 20С това е добре. Сигурно дрождите който си използвал са от zavinoto те могат да се използват и при спряля ферментация на опаковката трябва да пише точно каква е процедурата, така че използвай пак от тях. Затопли една кофа от материала но не повече от 60С /ако се надвиши тази температура виното взема да удря на сварено/ добави я към общият материал след това добави активираните дрожди и завии бидона с одеало ферментацията трябва да тръгне на ново. Като преври ако не ти харесва вкусът ще го превариш на ракия така че няма да имаш загуби освен че няма да имаш вино.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Ное 2009, 09:49 
Offline

Регистриран на: 24 Ное 2009, 15:09
Мнения: 12
Благодаря за помоща ще се възползвам от съветите пък каквото стане здраве да е!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Дек 2009, 10:47 
Offline

Регистриран на: 09 Дек 2009, 10:12
Мнения: 1
Аз имах същия проблем и се надявам вече да се е оправил.Гроздето ми беше каберне и димят , и двете с висока захарност(23-26%) и след като протече бурната ферментация го налях в буретата и зачаках да свърши и тихата. Условията в мазето - 22 град. и добра хигиенизация на съдовете мислех че са идеални.Оказа се обаче че след месец на изчакване виното си стои сладко като шера , и не е мръднало.Притесних се много и започнах да търся съвет от приятели и специалисти - всеки ме уверяваше че съм го изтървал , времето захладня и почти нямах шанс. Преди седмица обаче го източих в бидони , сложих му дрожди по дозировката и му добавих по 1 капачка фосфат композе на 100л. и го оставих така за 5 дни.Вчера вече сладоста беше изчезнала и виното беше получило аромат и вкус на вино , напълних буретата и ги затапих.Сега смятам да изчакам поне до коледа така и се надявам тогава да пия вино :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Дек 2009, 11:49 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5802
Местожителство: София
може ли да поясните това с Фосфата какво е?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Дек 2009, 21:32 
Offline

Регистриран на: 05 Ное 2009, 12:12
Мнения: 22
Фосфатът е хранителна съставка за дрождите, когато не е достатъчна в мъстта.
Специално гроздовият сок има всички необходими за ферментацията компоненти.
При спряла ферментация едва ли е необходимо друго освен дрождева закваска.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Дек 2009, 21:45 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5802
Местожителство: София
фосфат композе???

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Окт 2010, 14:25 
Offline

Регистриран на: 08 Окт 2009, 17:10
Мнения: 32
ilu6a написа:
фосфат композе???

диамониев фосфат+тиамин= фосфат композе


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Окт 2010, 14:42 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5802
Местожителство: София
благодаря!

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима