Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 07 Дек 2016, 12:48

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 31 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Коя захар става?
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2009, 09:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2009, 09:52
Мнения: 2
Здравейте, някой има ли си на идея с коя захар става за ракия? Освен горнооряховската.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2009, 20:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Сеп 2009, 20:19
Мнения: 485
Местожителство: Казанлък
Само от този производител


Изображение
;)

_________________
Есть 100 способов сделать самогон!! Даже из табуретки!!

Остап Бендер


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2009, 20:32 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5799
Местожителство: София
AAAAAAAAA respect :gott:

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Дек 2009, 09:16 
Offline

Регистриран на: 08 Окт 2009, 17:10
Мнения: 32
Няма лоша захар...,има калпави майстори...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Дек 2009, 09:26 
Online
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1119
Местожителство: Дупница
vavel написа:
Няма лоша захар...,има калпави майстори...


И аз мисля така !

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Дек 2009, 19:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
msergiev написа:
vavel написа:
Няма лоша захар...,има калпави майстори...


И аз мисля така !


И аз се пресъединявам :prost:

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Ное 2011, 18:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Ное 2011, 09:41
Мнения: 9
Местожителство: Перник
Здравейте.Моля да бъда извинен ако някъде бъркам, но тази тема ми се видя най-близка до въпроса който имам към вас. А именно- по какъв начин с минимално количество захар и какви още съставки ( вода,мая) може да се провери дали една захар ще ферментира.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Ное 2011, 19:06 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5799
Местожителство: София
Всяка захар ферментира...няма фалшива захар.
Въпроса е в хигиената.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Ное 2011, 19:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Ное 2011, 09:41
Мнения: 9
Местожителство: Перник
Благодаря колега.Внесе голяма доза спокойствие в наште редици.Но все пак ако се смесят само вода захар и мая в съответните съотношения ,както се описват в този форум,ще започне ли ферментация?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Ное 2011, 19:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
geladjiev написа:
Благодаря колега.Внесе голяма доза спокойствие в наште редици.Но все пак ако се смесят само вода захар и мая в съответните съотношения ,както се описват в този форум,ще започне ли ферментация?

Да


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Ное 2011, 19:56 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Ное 2011, 09:41
Мнения: 9
Местожителство: Перник
Сърдечно благодаря на отзовалите се.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Ное 2011, 23:07 
Offline
Аватар

Регистриран на: 29 Мар 2011, 00:46
Мнения: 211
Аз понеже правя ракия не от грозде а от сушени плодове(стафиди, смокини, каисии...мммм много си ги харесвам) и като се учих от форума стигнах до извода че е хубаво освен захар за дрождите да има и подхранка(танин и др. подобни). Пробвал съм с В12 витамин ама ми нагарчаше и се отказах.Най много от тези неща имало в гроздето. На всяка джибра слагам поне по една две шепи стафиди предварително накиснати и пасирани. Мисля че не бъркам.
Та на въпроса "захар+вода+дрожди(даже и мая само)" ще стане ама ако има и малко стафидки 100% ще тръгне и то добре - изпробвано работи.
Преди година пробвах само зхар и дрожди ама в тях има явно и подхранка и стана точно както е описал човека - излезе чист спирт, не съм го правил повече защото гледам да си правя ракия не спирт :lachtot: -ето това е линка: http://www.ebay.ca/itm/Yeast-Distillers ... 2eb8eb03f6


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2011, 12:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Мар 2011, 11:13
Мнения: 314
geladjiev написа:
Здравейте.Моля да бъда извинен ако някъде бъркам, но тази тема ми се видя най-близка до въпроса който имам към вас. А именно- по какъв начин с минимално количество захар и какви още съставки ( вода,мая) може да се провери дали една захар ще ферментира.

писах преди в буркан от компот, или пластмасово шише , та слагаш някое пакетче чай, разбиваш малко от захарта с топла вода, щипка лимонтузу и щипка мая,
Когато се разправях с акацията, така я пробвах, че нали скъпа захарта. Добре ама първите 20 кг където ги взех бяха от тая където я пробвах, останалите 40 още от три вида пакети захар, нямаше за кога да ги гледам и тях и направо в бидоните :) досега не съм попадал на захар, която не ферментира, а в рамките на тия две години, през мен са минали около 300 кг захар


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2011, 13:45 
Offline

Регистриран на: 24 Юли 2009, 16:28
Мнения: 266
Местожителство: Варна
Номера е захарта да се разтвори във вряла вода за да изпукат вредните гадове! После обаче трябва да се охлади до 35гр.С, че да не изпукат и питомните! :D


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2011, 18:31 
Offline
Аватар

Регистриран на: 29 Мар 2011, 00:46
Мнения: 211
ZMeyGorianin :respekt: Браво - точно ясно и кратко - и аз мисля че това е вълшебното ключе!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 31 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима