Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 24 Окт 2017, 14:51 Дата и час: 24 Окт 2017, 14:51

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 20 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 03 Май 2012, 09:26 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6466
Местожителство: София
victoryvt написа:
Ако проблемът е в подкиселяване - ще трябва малко да се неутрализира със сода и тогава да се посява наново.

Или добави 20-22% захарен разтвор,така също ще намалиш киселинноста.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 04 Май 2012, 21:53 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Окт 2011, 17:48
Мнения: 43
Не си спомням колко бяха дрождите,но материала беше тръгнал да ферментира(беше се надигнал около 10см.).Утре ще го опитам дали сладни,ще купя дрожди и активатор и ще му сложа.Лимонтузу не съм слагал.Чудя се дали да не изкарам материала отвън,вече е доста топло.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 24 Май 2012, 21:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Окт 2011, 17:48
Мнения: 43
Ракията сварена,0,700л.първак,15л.средна фракция на 52 градуса.
След месец ще кажа и за вкуса.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2012, 12:56 
Offline

Регистриран на: 20 Юни 2010, 18:19
Мнения: 49
Пвече такива експерименти никога.Имам 45 кила портокаловица която не съм пипнал.Мирише гадно не на ракия ами едно такова де да знам, на вкиснали портокали.Иначе ако не я миришеш много много на вкус е добре.И ме е страх да я сложа на някой друг материал да не стане всичко на портокаловица.Абе ще си я пазя за някои трудни времена.Може пък с годините да се пооправи.И все пак след толкова експерименти с портокали, райски ябълки, банани и какво ли не още стигнах до извода че най-хубавата ракия става от грозде, сини сливи и кайсии, като грозданката я слагам на първо място със значителна преднина.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 12 Юли 2012, 12:09 
Offline

Регистриран на: 13 Дек 2011, 18:20
Мнения: 85
Местожителство: EU
С анасон ще се оправи!
Класическият начин за приготвяне е: при преваряването в ракията да се сложи анасоново семе. То отделя етерично масло, което се изпарява заедно с ракията и след охлаждане се получава анасонлийка. Анасонлийка може да се получи и ако към силна ракия се прибави спиртен разтвор на анасоново масло.

_________________
C2H5OH По-добре да си обект на завист, отколкото на състрадание.


Върнете се в началото
  
 
 [ 20 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: bat Valio, lhristov, Nelly, SCO12 и 25 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима