Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 05 Дек 2016, 17:21

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 01 Апр 2010, 15:47 
Offline

Регистриран на: 01 Апр 2010, 15:33
Мнения: 1
Здравейте,

На есен нагласих ябълков материал (с чука ябълка по ябълка и така 450кг каша) за ферментация, следих захарността, но когато падна на нула голяма част от парчетата ябълки още не бяха омекнали, а и последните 10-тина дни от ферментацията температурата беше под 10градуса, затова реших да "зазимя" кашата за варене на пролет.

Моля, дайте ми съвет как да процедирам от тук нататък, незнам дали е необходимо да ферментира отново или направо да я варя. В момента кашата мирише много приятно на алкохол.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Апр 2010, 17:56 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Ами ябълките са така когато има по големи парчета тръдно омекват за това трябва кашата да се пасира добре.
Мисля че няма какво повече да желаеш от джибрата вари. При ябълковата джибра количеството на метила е по голямо защото съдържат пектин който в процеса на ферментация се превръща в метил за това отдели по голамо количество първак като вариш, примерно ако вариш в 200л. казан отдеели 2л. първак.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима