Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 05 Дек 2016, 00:36

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 35 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2010, 10:12 
Offline

Регистриран на: 12 Окт 2007, 10:29
Мнения: 222
Местожителство: Асеновград
Петьо бях ти пратил турбо дрожди които си идват от производителя смесени със храна и някякви ензими, а не BO 213 .


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Джибри убиец
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2010, 12:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Да значи моя е грешката :nixweiss:
Опита който съм правил е с турбо дрожди

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Авг 2010, 15:44 
Offline

Регистриран на: 08 Окт 2009, 17:10
Мнения: 32
Flanker написа:
Ето един линк с който може да се запознаеш с процедурата по рехидратиране на дрождите: ТУК Важно е да се спазва заради по-доброто адаптиране на дрождите. Горките и те душа носят и особено в такава среда лесно се стресират (това не е шега) :) Ако мислиш да рестартираш ферментацията, то щама BO213 или FCD са за предпочитане.

Фланкер,получих дрождите,но за рестартиране на спряла ферментация(има брошура към тях) процедурата е много сложна и няма общо с тази от линка ти.Трябва активатор Thiazote,Fercmatiwe activateur...Move li bez тях-няма от къде да ги взема?
Междувременно като ,че ли захарния градус е паднал на 13...
Патувам за вилата и се прибирам в неделя вечерта и в понеделник,ако не продължи да пада(градуса) ще почвам с дрождите ;)


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Джибри убиец
МнениеПубликувано на: 05 Авг 2010, 18:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Апр 2008, 12:01
Мнения: 593
Местожителство: Пловдив
В линка няма процедура по рестартиране на спряла ферментация :) Ти сам спомена че имаш активатор с диамониев фостат и тиамин. Той на практика отговаря (условно казано) на Thiazote PH. Thiazote ако си обърнал внимание по състав е амониев сулфат и тиамин. Двата са сравнително близки като идея, така че сигурно ще искаш да си ползваш този който имаш. Просто в процедурата имай предвид наличния ти. Е да, няма комбинирания, но е възможно да се справят и без него, трябва да опиташ. Между другото и останалите си ги има, може би не си обърнал внимание. А за спадането за захарността - сигурно просто си измерил при малко по-висока температура, отколкото като е била 15%. Успех :2thumbs:

_________________
Напитките в България - богатство и традиции!


Последна промяна Flanker на 06 Авг 2010, 11:28, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Авг 2010, 19:01 
Offline

Регистриран на: 04 Май 2010, 21:53
Мнения: 13
vavel написа:
...но за рестартиране на спряла ферментация(има брошура към тях) процедурата е много сложна и няма общо с тази


И аз се убедих твърдо, че тва не е уиондоус.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 35 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима